| RainDrop a întrebat:

O intrebare pe bune:
In vechime, erau zburatoare care cantareau 150 de kg, dar in prezent, daca o pasare cantareste mai mult de 15kg, face aterizare fortata, oare, pe atunci, gravitatia pamantului era mai mica? Cam asta este explicatia mea.

17 răspunsuri:
| Hombre a răspuns:

Nu are nici o legatura gravitatia, era la fel, speciile respective au disparut la fel ca dinozauri.

| Hombre a răspuns:

@regis ma faci sa rad avion de 600 de tone, daca îi vine pamantului si accelereaza forta gravitationala si iţi cade o jucarie de aia in cap nu-ti turteste moţul la basca? laughing

| Hombre a răspuns:

@regis Autonov An 225 capacitate 250 t dar nu 600 dar in viitor s-ar putea, mai mult insa m-a amuzat partea cu gravitatia pamantului mai mica de acum o suta de ani.

| Hombre a răspuns:

@regis am verificat si ai dreptate gretatea totala cu combustibil si incarcatura 600 t.

kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Karellen: Tu ai cea mai vag(ină) idee în ce se măsoară acceleraţia gravitaţională?!
Se măsoară în kilograme/m/s² adică în kilograme x s²/m. Unde ţi se pare ţie că depinde doar de masă?!
Mare-i grădina dar cine dracu' o fi stricat gardul?!
Unde eşti tu Ţepeş Doamne?!

| danut a răspuns:

Buna intrebarea, probabil erau dotate cu ceva catapulte sau rachete de pornire caci daca gravitatia ar fi fost ceva mai mica la ora actuala nu mai era nimeni pe pamant decat elefanti si acestia s-ar fi SUFOCAT din dezvoltarea ca specie intr-o gravitatie mai mica (restul isi luau zborul de pe pamant). :rolling on the floor Felicitari inca o data pentru intrebare, nota 10.

regis
| regis a răspuns:

Mergand dupa aceeasi logica, eu cred ca gravitatia este mult mai mica acum decat era inainte de anul 1900. Pana atunci nici un aparat mai greu decat aerul nu reusise sa zboare, astazi zboara in siguranta un avion de 600 de tone... Pe bune.

regis
| regis a răspuns:

@hombre - nu era o gluma, cam pe acolo are Antonovul 225 incarcat la capacitate maxima. Si daca il vad ca vine, imi dau repede basca jos big grin.

regis
| regis a răspuns:

@hombre - ai dreptate, capacitatea avionului Antonov 225 este de 250t (mai exact sarcina utila), la care se adauga greutatea proprie si inca vreo... 300 de tone de combustibil. Fa un calcul simplu si vei vedea ca am si eu dreptate, cand este incarcat la capacitate maxima cantareste cam 600 de tone iti apasa pe motul de la bascawinking.

| Marcian a răspuns:

Teoria ta este gresita.Pe vremea dinozaurilor erau unele ce cantareau cu mult mai mult dar pur si simplu aveau aripile mult mai mari in comparatie cu lungimea corpului.

| karellen a răspuns:

Uff...gravitatia depinde DOAR de masa, iar Pamantul are masa constanta din ere imemoriale. amuzant raspunsul cu gravitatia fluctuanta datorita rotatiei invelisurilor pamantului (?!)...
pentru administratorii site-ului: schimbati numele acestei sectiuni, e de-a dreptul absurd sa fie inclus "Stiinta" in denumire...

| DanielJackson a răspuns:

In primul rand ii felicit pe cei care au raspuns la aceasta intrebare, aveti umor nu glumalaughing asa, ei bine, densitatea aerului era mai mare, mult mai mare, nefiind poluare si multe altele. deci fiind mai dens aerul oamenii respirau mult mai rar, aer mult mai pur nepoluat, mult mai putine batai ale inimii prin urmare traiau mai mult. de asemenea si zburatoarele zburau incet intra-adevar, dar puteau fi grele si tot zburau datorita densitatii aerului.

| emmyl a răspuns:

Eu am 39 de ani şi n-am văzut păsări aşa mari. Nici bunicu care e mai din vechime. Şi nu ştiu cât are cu avion cu vreo 200 de pasageri. Cred că are mai mult de 150 de kile.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Gravitatia pamintului si-a schimbat mereu starea cu timpul din mai mare in mai mica si invers datorita celor trei invelisuri care se rotesc separat in jurul axei cu viteze diferite.Asta a generat cutremure si a facut apele sa se retraga din anumite parti in altele, schimbari climatice si implicit schimbari fregvente ciclice ale formelor de viata.Si asta nu va inceta niciodata.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Gravitatia Pamantului nu se poate modifica! Gravitatia depinde de masa corpului G=m*a( G=gravitatia, m=masa corpului, a=acceleratia gravitationala: 9, 81 m/s^2). Atractia gravitationala exercitata de Pamant este data de formula F=(ca*m1*m2)/r^2, unde ca=constanta atractiei universale; m1=masa unui corp(ex.: un om); m2=masa Pamantului; r^2=raza Pamantului la patrat(~6300^2). Cum m2(masa Pamantului) si r(raza Pamantului) sunt neschimbate de la formarea Lunii( o coliziune intre Pamant si o alta planeta cam de marimea planetei Marte, in urma caruia au rezultat Pamantul de astazi si Luna), adica de vreo 4, 6 miliarde de ani, rezulta ce gravitatia Pamantului nu s-a schimbat. Foarte probabil Teo este cel mai aproape de raspuns, totul depinde de evolutia animalelor pe Pamant dupa impactul cu un meteorit de acum ~60 milioane de ani(impact care a dus la moartea dinozaurilor). In timpul dinozaurilor doar animalele cele mai mari supravietuiau, micile animale fiind nevoite sa duca o lupta continua pentru viata lor. Dupa moartea dinozaurilor, micile animale au inceput sa se dezvolte tot mai mult si sa populeze tot mai mult din planeta. Nemaifiind acele mari animale care sa le puna viata in pericol, animalele nu au mai fost nevoite sa se dezvolte atat de mult. O alta cauza care ar fi putut duce la o "micsorare" a speciilor este lipsa hranei de dupa impactul meteoritului. Imagineaza-ti ca un dinozaur mare ar cam fi facut foamea, pe cand animalele mici se pot descurca bine si cu putina hrana. Aceasta este parerea mea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

1. Zburatoarele erau mult mai puternice atunci.
2.Caca-mas pe gravitatie.
3. Daci ai luat droguri...imi dai si mie?big grin

| Teo_6515 a răspuns:

Sau poate ce aveau anvergura aripilor mult mai mare si fiind mult mai musculoase le era usor sa aterizeze. Dar buna si teoria ta cu gravitatia.