anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Pentru a te simți bine, te minți?

14 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Speranta este o minciuna, nu?

| doctorandus a răspuns:

Oamenii se mint pe sine cu privire la multe lucruri, dar... nu e o metoda pentru a te simti brusc mai bine.

| relian a răspuns:

Sa minti pe alti ca esti bine cand iti este rau e ok, se poate, dar sa te minti pe tine insuti laughing inseamna sa fii dus cu capu, normal, sigur nu esti.

| Hyperion7 a răspuns:

Uneori,nu c-as vrea, dar e necesar

| CleanHeart a răspuns:

Nu e nevoie sa ne mintim pentru a avea o minte limpede si e bine sa punem gandurile negative intr-o cutie si sa stim ca nu is importante si sa dam importanta la adevarata noastra fiinta unde nu e nevoie sa te minti

| Seba2013 a răspuns:

Ca sa te minti trebuie sa pornesti de la un principiu. Ma gandesc ca te referi la principiul de realitate, nu principiul ratiunii.

Daca acel principiu este un contract social (conventionalism, acord, pact) accept sa fiu licit ci nu ilícit.

Dreptul ne spune ca exista oratiuni judicative. Iar asta inseamna ca putem sa gandim in termeni de bine si de rau. Insa ce se pedepseste actiunea sau gandirea este alta dezbatere alte carti si alte confruntari ( ca si aici ii o problema si o suma de oameni care dezbat in carti).

https://es.wikipedia.org/wiki/Principio_de_doble_efecto

Nu pot sa ma accept holistic pentru ca exista doar o singura forma de functionare (eu vreau sa functionez si sa fiu fericit). Iar ca sa naturalizez ceea ce este hegemonic si sa pun egal cu ceea ce este subordinat nu insemna minciuna ci dreptate. Nu pot sa fiu de acrod cu economia pozitivista ci doar cu economia normativita care spune ca politicul trebuie sa subordineze stiintele secundare care sunt mediu ci nu finalitate.

Daca te referi la extrínsec si teoría reprezentationista nu accpt sa fiu o plansa in care se proiecteaza gandirea altuia peste mine. Eu sunt o fiinta comunicativa care nu accepta legi deterministe (Hermogenes spune ca limbajul este conventional nu naturalist iar prin acest termen naturalist se intelege legi deterministe nu ca limbajul nu ar fi natural).

Comunicarea si Filozofia Limbajului este o Arta Liberala pe cand Arta Mesei (a manca ) este o arta mecanica. Eu accept doar legile liberale nu si cele din fizica care conditioneaza deterministic. In Artele Liberale (comunicare, limguistica) limbajul este mai interactiv si imi permite si mie sa ma regasesc. In celalt limbaj mecanic nu te regasesti ci te pierzi, devi pasiv. De aceea Kant, Husserl, Descartes, etc., sunt contra empiricului si vorbesc de trascedental si epoje pentru ca sunt in contra artelor empirice (empiric si-a pus numele ei, insa eu ii aurodenumesc arte vulgare, suzualism, hyle ci nu bios ca anticii aveau mai mult discernamant decat modernitatea iar artele liberale/spirituale sunt adevaratele stiinte empirice). Ei nu au dreptul sa defineasca, clasifice si demarce stiintele asa cum vor, pentru ca Platon si anticii ne-au transmis un limbaj complet.


Deci merg mai mult pe teoría limbajului decat pe realitate (teoría reprezentationala). In ordinea sociala se gaseste un curriculum (termen tehnic din educatie) care acesta poate fii un destin care duce la eroare. O gandire si o minte bolnava care face pe tehnicul si creatorul. Lumea functioneaza prin exemplarism, conceptualism si modele. Pe degeaba spun la nu le plac miturile ci doar stiinta. Ei vor sa spuna ca nu le place capul ci doar corpul. Sunt peripatetici nu academicisti. Observa natura nu teología naturala si afirmativa. Nu stiu atributele lui Dumnezeu si nici nu sunt capabili sa faca analogía(apofantica) dintre Lumina si Virtuti. Daca le arati un telefon cu spatele vad doar telefonul nu si capacul si camerele. Asta inseamna ca nu sunt capabili sa discearna calitatile. Pe oameni trebuie sa ii educam si antrenam doar in stiintele liberale de mici. In patriarhat si armata nu in matriarhat. Sa steie mai mult cu Tatal ca sa dezvolte temperamentul flegmatic si rece. Iar alteritatea si sa se ofere altuia (aliante si contratele fiduciare) mai putin ca astea in ziua de azi sunt piedica nu ajutor. Te fac slab si ajungi pagubos.

https://en.wikipedia.org/wiki/Curriculum

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu stiu ca sunt soldat. Iar soldatii merg tot inainte, prin frig, foame si focul inamicului. Ce nu te omoara, te face mai puternic

| DeMicUnCălător a răspuns (pentru anonim_4396):

Dacă ești soldat. Ai tot respectul meu!
Sunt foarte măndru de bărbații care fac armată.

| anonim_4396 explică (pentru DeMicUnCălător):

Era doar o metafora. Nu sunt soldat! Dar toti ducem batalii ca soldatii.curajul iti este arma si viața este tranșeul unde ne târâm cu toții. Pace!

| kGeorge a răspuns:

Nu. Primul pas pentru a te simti bine e sa fii sincer cu tine, dupa aceea incerci sa rezolvi situatia. In cel mai rau caz in care esti sincer cu tine, incepi din punctul 0. Dar ca sa ajungi la punctul 0 trebuie sa realizezi ca ai o problema.
Sunt unii care se mint pe sine sau pe altii pentru a induce un sentiment de bine, dar in realitate doar te adancesti.

| katin a răspuns:

Nu.
Te-ai simti mai bine daca ai scrie corect.

| DeMicUnCălător a răspuns (pentru katin):

Nu știu să scriu corect.

| Dan32252 a răspuns:

Cum dracu sa te simti bine cand nu stii nici cati i sa pui la simti.

| Sqx a răspuns:

Da,eu unul fac asta des, si cand sunt in situați dificile zic "este in regulă totul va vi bine" si eu nu cred deloc asta sau cand ma barfesc prieteni eu imi zic in sinele meu ca nu e adevărathappy deci da ma simt mult mai bine daca ma mint

Întrebări similare