Perfect de-acord cu Brigaela. E de-ajuns pedeapsa unei constiinte incarcate. Avortul este o crima pentru ca s-a dovedit ca la 18 zile de la conceptie ii bate inima la copil. Orice fiinta merita sa traiasca. Daca se intampla ca o femeie sa ramana insarcinata in caz de viol sau incest, oare merita ca raspunsul la acesta sa fie uciderea unui copil? Copilul care este rezultat al unui viol sau incest poate fi dat spre adoptie unei familii care nu poate avea copii, sau poate fi crescut chiar de mama lui.Nu cred ca acel copil ar trebui sa fie pedepsit pentru faptele rele ale tatalui sau.
Eu o sustin pe anna.are foarte mare dreptate. oricat de crunt si oribil ar parea, are dreptate.
Parca guvernul a aprobat legea avortului la 24 de saptamani, nu? dificila intrebare, personal nu am facut niciodata avort si nici nu voi face, nu as avea constiinta impacata daca as face asa ceva, pentru mine este o crima, nu as putea faca asta. nu ar trebui sa se pedepseasca, totusi prefer un avort innaintea unui abandon la nastere sau unui "omor" din neatentie.
Avortul este o crima pentru ca moare un om. Pedepsita femeia? :O femeie+barbat=act sexual => copil si atunci de ce femeia sa fie vinovata? Mi se pare aberanta ideea asta. Ea sa fie mai putin vinovata ca-si achita o parte din vina prin nenorocirea prin care trece corpul ei. Omul e o anomalie a naturii ca se inmulteste ca o ciuma... nu cred ca avem dreptul sa devenim parazitii acestei planete. Natura e de vina ca nu putem sa ne alegem momentul in care sa facem copii...
Este un pacat dar cei ce aduc, copii pe lume si-i chinuie nu este crima? vor fi vom fi pedepsite de D-zeu si asta este pedeapsa mai mare decat legile de pe pamant.
Daca avortul este o crima de ce nu ar fi pedepsit si coatorul rezultatului? Uneori fata ar vrea sa pastreze copilul dar "prietenul" nu este de acord...
Cum e taxat baiatul care atunci cand partenera lui ajunge insarcinata ii spune fa avort (daca el ar ramane cu ea, ar fi de acord sa pastreze copilul, fata nu ar recurge la asta). Autorul moral cine este?
E treaba lor. O sa vada ele mai tarziu ce mustrari de constiinta o sa aiba. Sa nu le dam nicio pedeapsa. O sa vada ele ca dupa primul avort n-o sa mai poata face copii.
Viata ii va pedepsi. Subconstiinta nu o va lasa sa uite acest lucru ca avortul. Si cu anii pedeapsa va deveni mai crunta.