anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am si eu o întrebare, voi ce credeți, sa fi un transsexual e ceva normal? Daca da, de ce.
Am văzut pe un forum o discuție pe subiectul acesta, o persoana(care e pro) spunea ca e normal pentru ca : un băiat de la el din liceu, pentru o luna a crezut ca e fata(ma refer ca s-a simțit 100% fata, adică n-a avut nici un sentiment sau ceva să-i reamintească ca e băiat, probabil ca era transsexual de dinainte, n-a fost clar in explicație lui, dar înțelegeți) si se îmbrăca in haine de femei si etc., toți i se adresau lui cu "ea" pentru ai face le plac, si il făcea pe el sa se simtă mai bine, in largu' lui. De aici vine problema, când am auzit chestia asta m-am gândit direct la filmu' asta "Shutter island"(e esențial să-l vedeți sa înțelegeți la ce ma refer). Deci ca in film, acea persoană nu vedea realitatea exact cum e, doar cum îi dicta mintea lui. Nu accepți realitatea asta înseamnă (după mine) ca ești bolnav mintal si trebuie sa fi ajutat(nu stiu boala cum se numește, sorry) nu încurajat cu fac multe persoane si in special televiziunile (ma refer în străinătate, la noi n-au apărut cazuri care sa devina populare).
Sper ca înțelegeți ce vreau sa spun si ca putem face o conversație.

28 răspunsuri:
| T0T a răspuns:

Dacă doar un băiat din sute face asta ție ți se pare normal? Nu e deloc normal. Nu e boală, ci o deviație mai bine zis.

| Vasi32 a răspuns (pentru T0T):

Stiu ca dacă ceri ajutor, ai să-l primești, exista medicamente etc. Dar am văzut ca in Germania (daca nu greșesc) e legal ca un minor are dreptul să-și schimbe sexul. Asta mi se pare exagerat, un copil nu poate sa decidă pentru el pana când ajunge adult. Multi copii au fost ajutați de doctori si au scăpat de sentimentele acelea intr-un an. Ce nu mi se pare logic e ca, daca spui ca ești prins intr-un corp de băiat si tu ești fata, din cate stiu mintea ta e devina, atunci mai bine încerci sa schimbi ce gândești nu sa începi sa-ti tai penisul. Transsexuali au o rata a sinuciderii foarte mare, multi regreta ca au facut schimbarea si se sinucid.(ma refer in America. Daca o sa spuneți ca oameni sunt de vina că-și bat joc de ei, nu cred ca e adevărat, America acceptatoare țară dovada sunt LGBT)

| T0T a răspuns (pentru Vasi32):

Nu ai cum să schimbi omule ce gândești, preferințele sunt în mare genetice. De exemplu mie îmi plac femeile, nu vi tu acum la mine și mă schimbi ca să îmi placă bărbații. Înțelegi? Ei dacă sunt dobitoci pot face orice doresc cu viața lor, e alegerea lor, însă ar trebui să aibă o vârstă când au discernământ, undeva după 15 ani. Din partea mea să se sinucidă liniștiți. Mie mi se pare că oamenii ca să arate ei cât de acceptabili sunt chiar le dau mai multe oportunități în societate. De exemplu ăla care a câștigat Eurovisionul. Din punctul meu de vedere oamenii au votat ca să arate ei cât de tolerabili sunt însă nici asta nu este normal.
Un bărbat care se simte femeie se simte și mai sensibil oarecum însă nu asta ne deosebește bărbați de femei. Poate totuși le place mai mult să arate ca o femeie, mai sunt și gay...Cât despre regretat, asta înseamnă când ești prost, regreți. Vârsta cum am zis trebuie să fie una mai mare de 15 ani altfel copilul ăla nu judecă.

| Vasi32 a răspuns (pentru T0T):

Intaleg ce vrei sa spui, alti s-au "vindecat" si n-au mai avut gânduri ca e sexul opus. In ceea ce privește copii, un băiat la 12 si-a schimbat sexul si i-au dat astea o emisiune, faza e ca ei încurajează mai ales pe copiii astea care nu gândesc limpede inca. Si cel mai rău lucru care-l vad aici, ei ii considera eroi pe persoanele care fac chestia si ii considera speciali. Retardism.

| T0T a răspuns (pentru Vasi32):

Ăsta da, e "retardism". Părinții au o responsabilitate mare pentru copiii lor.

| CatalinVictor1985 a răspuns (pentru T0T):

Despre ce vorbesti tu aici amatorule. voturile mereu sunt falsificate si politicul este implicat in mizeria eurovision

| andreia67 a răspuns (pentru T0T):

Da, e o deviatie, in sens statistic. Pur si simplu e o greseala in "procesul de fabricatie". Si nu e vorba doar de baieti ci si de fete. In Romania cel putin sunt chiar mai multe fete (baieti transgender) decat baieti (fete transgender) care se asuma si tranzitioneaza.

| andreia67 a răspuns (pentru Vasi32):

Vasi32 esti baiat? OK, cum stii asta? Pur si simplu ai simtit treaba asta. Asa e si cu persoanele trans. Pur si simplu simti ca esti fata chiar daca toti ceilalti vor sa-ti dovedeasca contrariul. Iar cand ajungi la pubertate parca corpul isi bate joc de tine. Copiii aia de care zici ca au scapat scapau oricum, NU sunt transgenderi. Transgenderi sunt doar cei care au fost constanti si raman asa la inceputul pubertatii. Ce zici tu cu mintea e valabil in teorie, s-a incercat, NU FUNCTIONEAZA. Creierul asa a fost programat. Si daca nu putem repara creierul reparam corpul. Stim cum sa o facem, avem si mijloacele. Dar si aici avem o problema. Pubertatea, in special cea masculina dar si cea feminina lasa urme de nesters. Sau foarte greu de sters. Si ajungem la copiii transgender. Daca copilul a fost persistent pana la debutul pubertatii se trece la administrarea de "puberty blockers", niste medicamente care blocheaza instalarea pubertatii. Nu sunt un lucru nou, se folosesc de mult la copiii cu semne de pubertate precoce. Si asa se castiga timp in care copilul continua sa traiasca in genul asumat. Iar la 14-16 ani se poate face trecerea la administrarea de hormoni de sex opus in timp ce interventiile chirurgicale se vor face dupa 18 ani cand copilul devine major. Exista experienta si aici, in Olanda se face treaba asta de peste 15 ani, prima generatie de copii sunt deja adulti si duc vieti perfect normale in genul pe care si l-au asumat. Toate clinicile care se ocupa de copii transgender au invatat de la olandezi. Am vazut protocolul lor, e extrem de simplu si logic.
Ce se obtine: persoane care arata exact ca persoanele cis, nu fete de 1.80 cu umeri de halterofil si voce de baiat sau baieti de 1.60 cu solduri late. In plus se evita o serie de interventii chirurgicale si cosmetice care ar fi fost necesare daca persoanele respective ar fi facut tranzitia la varsta adulta. Cat despre sinucideri rata mare este INAINTE de tranzitie nu dupa. Exista o rata mica de regret dupa operatiile de corectie a sexului, undeva sub 5%, comparabila sau mai mica cu alte interventii chirurgicale. Per total tranzitia imbunatateste enorm calitatea vietii unei persoane trans, in unele cazuri poate face chiar diferenta dintre viata si moarte.

| Vasi32 a răspuns (pentru andreia67):

Nu doar simt, trupul îmi arată asta. Si in America persoanele trans după operație au aceiași șansă de suicid ca inainte, de 40%. App un rasp foarte bun, mersi de timpul acordat!

| andreia67 a răspuns (pentru Vasi32):

Pai vezi, tu simti si trupul CONFIRMA. Daca ai simti si corpul ti-ar infirma, macar partial, ai fi intr-o stare permanenta de stress din care incerci mereu sa scapi, sub diverse forme. Dar NICIODATA nu scapi de tot, problema revine. E ca o oala cu apa care fierbe si incerci sa-i inchizi etans capacul, va rabufni mereu sa elimine presiunea. Exact asa se intampla. Cat despre ce zici tu este un studiu suedez din 2011 care a fost rastalmacit in fel si chip, ai mai jos un interviu cu autoarea studiului care lamureste aceste probleme: http://transadvocate.com/......_15483.htm
Si la sfarsit un canal de Youtube al unei fete trans din Romania (o cunosc personal, e foarte matura pentru varsta ei), merita sa-l vezi cronologic ca s-o vezi cum a evoluat de-a lungul a 2 ani. https://www.youtube.com/user/DiesselSSS

| anonimg a răspuns:

Realitatea trebuie trăită aceea care este, si nu aceea pe care o face mintea noastră.
Părțile psihice si fizice sunt strâns legate între ele.
Transsexualul dacă are un singur organ sexual, atunci să rămână la genul pe care îl are. Dar daca le are pe amândouă, atunci sa se decidă (bineînțeles singur) ce parte a lui iese in evidenta; adica are un fizic predominant masculin sau feminin, chiar daca cel predominant nu este suficient de dezvoltat.
Transsexualul, pentru binele lui, nu poate sa rămână pe toata viata cu ambele sexe. El poate avea o viata sănătoasă, familie, copii.

| cristimihailov a răspuns:

Salut,

Se spune ca oamenii se identifica cu sexul lor in mod normal, asa vine organismul preprogramat.

In cazurile de transsexualism sau homosexualism, creierul a facut la un moment dat in tineretea lui o asociere diferita datorata in general experientelor facute.

Creierul invata din asocieri.

Exista din ce in ce mai pregnanta ideea ca omul a incatat sa fie transsexual sau homosexual in mod indirect.

Facand o asociere puternica pentru alta preferinta in urma unor expuneri continue, se produce mai multa dopamina in cazul transsexualitatii decat in cazul sexualitatii normale.

Motiv pentru care, daca vrei sa o numesti boala, poti sa o numesti dependenta.

Faptul ca traiesti pasiv in realitatea ta, este o optiune. Dar si acest lucru se bazeaza pe faptul ca in realitatea ta te simti bine. Inconfortabil te simti in realitatea normala. Asa ca de ce sa te duci in realitatea normala cand poti sa stai bine in realitatea ta?
Dintr-un anumit punct de vedere si aceasta poate fi considerata de la un anumit nivel dependenta.

Cea mai buna cale este aceea de a accepta persoana respectiva asa cum este ea. Daca nu te implica in mod direct in actiu i care tie nu iti plac, nu ar trebui sa te deranjeze daca acea persoana intretine acte sexuale cu persoane de acelasi sex sau de sex opus.

| ALGator a răspuns (pentru cristimihailov):

Interesant. De fapt și actele statistic normale sunt răsplătite cu dopamină: mincatul. La fel de bine, un anorectic e răsplătit cu dopamină împotriva schemei preprogramate, că să nu mănânce.
Mă gândesc că o tendință homo poate interveni și pentru că la vîrste tinere abordarea persoanelor de sex opus presupune un prag de curaj considerabil, pe cînd persoanele de același sex sunt mai la îndemână.

| cristimihailov a răspuns (pentru ALGator):

Dap, ai dreptate. Dar este un altfel de "program" daca ii pot spune asa (nu genetic, invatat).
Poti sa il consideri un curaj extraordinar, daca toata viata ai stat pe Facebook si nu cunosti cum sa folosesti limbajul non verbal al corpului, etc.
Nu este o intrebare cu raspuns usor, doar ca sunt cazuri si cazuri.

| ALGator a răspuns (pentru cristimihailov):

De fapt, dependențele dobândite au puterea să ne reprogrameze. Sistemul rasplatii e capturat și au loc modificări organice în părți ale creierului.

| andreia67 a răspuns (pentru cristimihailov):

Statistic da, majoritatea persoanelor sunt cisgender. Dupa ultimele estimari cam 0.5% din orice populatie, desi probabil cifra reala e si mai mare, undeva la 2-3%, este transgender. "Programarea" creierului se face strict in perioada intrauterina intr-o fereastra ingusta de timp si este 100% hormonala, identica atat la persoanele cis cat si la cele trans. Doar ca la cele trans a aparut un "accident". Nu e vorba de nicio "asociere" din experiente si nu este in niciun fel o dependenta.(dependenta de ce?).
Identitatea de gen nu are legatura cu sexualitatea, persoanele trans pot avea orice orientare sexuala.
Nu inteleg ce vrei sa spui cu realitatea ta vs realitatea normala.
Iar SEX? Ajungem iar la credinta ca femeie trans = barbat gay respectiv barbat trans = lesbiana? Te asigur ca este o diferenta.

| andreia67 a răspuns (pentru ALGator):

Total gresit. Incurci orientarea sexuala cu identitatea de gen. Sunt notiuni diferite. Pentru stiinta ta MAJORITATEA (cam 75%) a persoanelor trans de sex masculin (femei trans) sunt atrase doar de femei sau majoritar de femei ori sunt asexuale si multe chiar sunt/au fost casatorite si au copii. Doar circa 25% sunt atrase exclusiv de barbati iar in cazul in care nu pot tranzitiona pot trai ca barbati gay. Procentul este invers pentru cei de sex feminin (barbati trans) care in majoritate sunt atrasi de femei.

| ALGator a răspuns (pentru andreia67):

Mersi!
Observă totuși că nu am comentat nimic de transsexuali.

andreia67
| andreia67 a răspuns:

Sunt 2 notiuni care intervin aici. Prima este sexul adica corpul biologic, penis sau vagin, XY sau XX. A doua este genul (gender) care tine de creier. Identitatea de gen este constiinta propriei apartenente la genul masculin sau feminin. Ea se formeaza inainte de nastere sub actiunea hormonilor androgeni, testosteron in principal.
Toti embrionii pornesc de sex si gen feminin, intr-o prima faza (in primul trimestru de sarcina) se face diferentierea organelor sexuale iar in alta faza (in al doilea trimestru de sarcina) se face diferentierea creierului. Daca in prima faza apare un deficit de androgeni pentru un fat de sex masculin sau un exces pentru un fat de sex feminin apar modificari la nivelul organelor genitale interne si externe iar persoana respectiva este intersex. Sunt multe conditii, nu le pomenim aici.
Similar, daca in perioada de diferentiere a creierului un fat de sex masculin are deficit de androgeni va arata la nastere ca un baietel normal dar de fapt este o fetita transgender, se va identifica cu genul feminin. Similar, un fat de sex feminin care a primit un exces de androgeni va arata ca o fetita normala dar de fapt este un baietel transgender si se va identifica cu genul masculin. Persoanele "normale" (am pus intre ghilimele, in cazul de fata inseamna majoritare din punct de vedere statistic) la care sexul si genul coincid se numesc persoane cis (cisgender) spre deosebire de persoanele trans (transgender). Nu este o boala psihica ci o conditie innascuta, se cheama disforie de gen. Diagnosticul se pune dupa o evaluare psihiatrica care exclude prezenta altor boli psihice.
Persoanele transgender traiesc intr-un stres permanent pana in momentul in care reusesc sa se accepte si sa traiasca autentic trecand prin procesul numit "tranzitie" care poate presupune schimbarea numelui, a pronumelor folosite si a modului de prezentare (vestimentatie, tunsoare), tratament hormonal, interventii chirurgicale.

| aumih16 a răspuns:

Asa se intampla de la o varsta cand esti adult este normal specific pentru anumite persoane sa treaca de partea celuilalt sex

| Deaad a răspuns:

Nu e deloc normal la fel cum nu e normal sa fii homosexual.
Natura ne-a făcut cumva la început.
Devierile si greșelile ei, se cheamă minorități si nu e normal.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Biologic nu e normal, adică ăla cu penis e băiat și cea cu vagin e femeie, dar pe mine sincer nu mă interesează ce se consideră, atâta timp cât mă lasă în pace nu am nicio treabă cu el.

| Violleta2022 a răspuns (pentru anonim_4396):

Daca ar fi dupa cum spui tu, cum crezi ca s-ar simtii un hermafrodit, care are atat penis cat si vagin?
Este oricum batut de soarta, ca s-a nascut cu ambele sexe, dar ce-i poti face?

| anonim_4396 explică (pentru Violleta2022):

Cred că bați în penibil, nu am făcut loc de excepții în comentariul meu, restul, crezi ce vrei, oricum nu-mi pasă de persoane, în special de alea, viața e nașpa.

| Violleta2022 a răspuns (pentru anonim_4396):

Cum adica bat in penibil, la ce te referi?
Faptul ca ti-am aratat ca mai sunt si o alta categorie de oameni care au ambele organe sexuale, ti se pare tie penibil?
Ar trebuii sa stii ca asa s-au nascut, nu si-au facut implanturi, nu a fost decizia lor, s-au nascut cu anomalia asta, astora ce ar trebui sa le facem, sa-i izolam, sa-i impuscam, sau sa-i acceptam ca oameni normali printre noi?
Eu nu vorbesc de transsexuali, care se cred de sex opus, eu vorbesc de hermafroditi, care sunt oamnei perfect normali la cap, doar ca au 2 organe sexuale.

| anonim_4396 explică (pentru Violleta2022):

Și eu am zis că nu am lăsat loc de excepții în comentariul meu. Ar trebui*, apropo.

| Valentinaldoilea a răspuns:

Mofturi de copii plictisiti. NU este normal.

| andreia67 a răspuns (pentru Valentinaldoilea):

Nu este deloc un moft. 40-50% din persoanele trans au incercat sa se sinucida ori s-au gandit la sinucidere mai ales in perioada adolescentei. Este o problema cat se poate de serioasa.