anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Există vreo dovadă clară pe internet că speranța unui angajat al unei centrale nucleare, este redusă.

Mulțumesc frumos!

11 răspunsuri:
| LPCTSTR a răspuns:

Speranta de ce?
De viata?
De promovare?

| Evolution a răspuns:

Salutare!
Te rog sa iti recitesti intrebarea sa vezi daca tu intelegi ce ai intrebat.

| Simpatic a răspuns:

Pe net nu stiu daca exista dar in realitate exista, nu ai cum sa stai in preajma radiatiilor mari ani de zile si sa fii bine, cu toate protectiile pe care le au aceste atomocentrale.
Era scris acum ani de zile pe vreun ziar online ceve, numai stiu exact, ca de obicei rata de viata a angajatilor care s-au pensionat de la aceste centrale nucleare e pe la 50 de ani, ei putand iesi la pensie la 48 de ani ceva de genul, insa eu nu le-as lua de bune, acum tehnologia a avansat mult si nu cred ca iti scade speranta de viata in asemanea hal, oricum nu vei fi sanatos la fel de mult ca un bancher asta-i cert, dar eu cred ca si in cazul radiatiilor genetica e baza, ai o genetica buna nu faci cancer, asta daca nu vorbim de scurgeri de radiatii cum a fost la cernobyl.
Tot ce am scris este opinia mea iar ultima cu acel ziar n-as luao de buna, in schimb nu cred ca vei gasi statistici pe net ca cutare traieste atat sau cutare se imbolnaveste atat la suta, ca in orice meserie si aceasta are riscuri poate mult mai crescute decat in alte parti, nu uita ca cei care produc clor sau detergenti raman fara dinti si au si alte probleme in viitor, deci a te expune la radiatii cat de medii ar fi ele tot vei pati ceva mai devreme sau mai tarziu!

| sierra1 a răspuns (pentru Simpatic):

și dacă era vorba de speranța de a câștiga la loto? (te-ai ostentit atâta)

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dta vrei dovezi clare. Le vrei pe Internet. Nu există așa ceva.
Dacă te referi la speranța de viață, aceasta este o dată statistică.
La o centrală nuleară nivelul de radiație este strict monitorizat.
Dacă s-ar face o statistică cu toate accidentele nucleare, și cu incidentele ne publicate, atunci s=ar putea constata că este o meserie periculoasă. Dar pericolul este mai mare când urci la volna dimineața.

| Bizon95 a răspuns:

Te referi la periculozitatea la, locul de munca?
NU, nu am auzit niciodata, iar in istorie accidentele nucleare le numeri pe degete

chiar daca se face misto ca salariul unuia care lucreaza la o centrala nucleara straluceste in intuneric big grin

| darrio2007 a răspuns:

Nu.

| doctorandus a răspuns:

Un chimist avea o colegă care lucra în buncărul de beton al unui reactor. Ea avea un card de măsurat radioactivitatea. A plecat în vacanță și a lăsat cardul acasă. Ăsta a înregistrat mai multă radioactivitate decât în buncăr. De ce? Pentru că pereții groși de beton fereau de radiațiile cosmice, care lovesc aproape peste tot pe Pământ.

| Simpatic a răspuns (pentru sierra1):

Ce treaba are probabilitatea de a castiga la loto care este una matematica si probabilitatea de a te imbolnavi cand lucrezi intr-un mediu iradiat? care numai este matematica ci dupa efect-cauza. te expui la radiatii in mod repetat cu siguranta te imbolnavesti, deci si durata de viata scade.
@george mihai : nu putem gasi ceva pe net statistic pentru ca difera de la om la om, nu stim nici procedurile de acolo care sunt secret de serviciu, nu stim daca te poti contamina sau nu, si nu stim care este gradul de radiatii la care sunt expusi cei care lucreaza acolo. Nici nu ar fi ok ca aceste criterii sa fie afisate undeva pe net, de genul te pensionam la 45 de ani caci la 55 maxim vei muri de cancer.
Ce stiu eu este ca fiecare om in parte are un anumit grad de rezistenta la o anumita cantitate de radiatie, asa cum avem o rezistenta la curentul electric, dar ele te ajuta pana la un moment dat.

| sierra1 a răspuns (pentru Simpatic):

E comic (până la un punct, apoi e jalnic) cum răspund toti la o intrebare pe jumătate pusă, strâmbă, incompletă și săracă doar presupunând ce a vrut intrebătorul să zică

| LupusDei1993 a răspuns:

Idk, intreaba-l pe Homer Simpson.