| bestfully a întrebat:

Selectia naturala si mutatiile duc la aparitia de noi specii in milioane de ani? Intreb asta pentru ca pe internet nu am gasit nimic clar, sunt argumente si pro si contra.Si daca e adevarat, atunci de ce nu e acceptata macroevolutia? Microevolutia stiu ca este acceptata.

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Deci sa va explicbatting eyelashes Dumnezeu a facut omul dupa chipul si asemanarea lui(sadic, fanatic, frustrat, egoist, orgolios...preot).
Apoi a luat o coasta de la Adam si asa a Evoluat Eva.
Sarpele din copac nu se stie cine l-a creat, doar nu era sa se trezeasca pestele intr-o zi cum zic oamenii de stiinta si sa plece de nebun pe uscat pana i-au crescut labe, iar apoi sa-si puna pene, iar mai apoi sa evolueze in maimuta, se vede clar ca e penibil, cum sa crezi asa ceva? rolling eyes

10 răspunsuri:
April
| April a răspuns:

Ca sa intelegi cum se produc asemenea fenomene in lumea vie, poate ar fi potrivit sa-ti povestesc despre un experiment facut prin 1942 cand s-a folosit un anume produs chimic, D.T.T.pentru starpirea insectelor.In urma stropirii cu acest insecticid, au murit aproximativ 80 la suta dintre insecte. Celelalte 20 la suta au rezistat fiind mai bine inzestrate d.p.d.v.fizic.Ele au dat nastere unei generatii careia i-au transmis calitatile lor si, incet, incet, astazi exista in toata lumea populatii de insecte total imune la insecticidul respectiv.Procesul care a provocat acest fapt este esenta evolutiei animalelor.Toate fiintele vii sunt obligate sa afle hrana, sa faca fata intemperiilor spre a supravietui.Fiindca intre indivizi existe variatii intamplatoare, unii fac fata mai bine, altii mai greu sau deloc. Urmarea:doar cei mai bine inzestrati pentru supravietuire vor rezista si vor avea urmasi carora le vor transmite calitatile lor. Iar daca constrangerile de mediu se manifesta doar intr-o anumita regiune ele pot duce la o rasa distincta.Aceasta este, in esenta, microevolutia, In mare, speciile sunt aceleasi de milioane de ani.

| Arthur a răspuns:

În primul rând selecţia naturală se desfăşoară în cadrul fiecărei specii acţionând prin eliminare, apoi indivizii mutanţi din cadrul oricărei specii nu vor avea şanse să se reproducă tocmai datorită incompatibilităţilor apărute.
Microevoluţia legată de adaptarea la mediu şi selecţia naturală, de transformări minore care nu conduc în sine după mine decât la apariţia unor anomalii care se încadrează intre anumite toleranţe permise de codul genetic. Acele subspecii nu sunt decât rezultate degenerative ce ţin de involuţie şi nu de evoluţie.
Pentru că de cele mai multe ori uităm de plante în aceste discuţii o să vă dau un exemplu : din cele 3700 de specii de plante catalogate pe teritoriul României 23 au ajuns să fie declarate monumente ale naturii, 74 au dispărut fără urmă, 39 sunt periclitate, 171 sunt declarate vulnerabile iar 1253 sunt rare.
Chiar nu văd evoluţia. Nici micro, nici macro, cu excepţia schimbării culorii din verde în maroniu atunci când îşi iau adio de la această maree de evoluţii.

| Parintele a răspuns:

Cine nu o accepta?

| Parintele a răspuns:

Cat de penibili sunt crestinii cand vorbesc despre evolutie!hee hee April turuie fara sa stie despre ce vorbeste, si este offtopic, Arthur, inconfundabil, vrea sa dea un spit in fund stiintei insa cred ca simte ca a lovit o stanca, acelasi om stramt la minte care vorbeste ca sa se afle in treaba pe net cu mintea unei babe de la tara ce sta in fata unui minunat laptop, probabil daruit de insusi dumnezeu.

| Parintele a răspuns:

Enchanted Geneza e cel mai stupid capitol din biblie. Mai crede cineva in geneza. Copiii rad cand le spui ca omul e facut dintr-o mana de tarana. Si de ce crezi ca biblia spune adevarul? Mie mi se pare cea mai proasta care. cea mai gresita si perversa.

| georgesur a răspuns:

Scurt comentariu alaturi de exemplul lui April:
"Experimentul" cu DDT(Diclor-Difenil-Tricloretanul) NU a fost un experiment stiintific ci o practica care a durat zeci de ani(1938-1970). S-a folosit masiv in agricultura(contra gindacului de colorado), in razboi si penitenciare contra paduchilor si plosnitelor, fiind ieftin si eficient contra insectelor(aparent nu facea rau mamiferelor). Eficienta DDT-ului nu a scazut mult dupa 30 de ani de folosire,... dar s-a decoperit ca este prea stabil(polueaza masiv) si ca este cancerigen pentru om!
Intrebarea era insa:"de ce nu e acceptata macroevolutia?", aici nu gasesc un raspuns sau un exemplu sad

Răspuns utilizator avertizat
| GyeBaek a răspuns:

Depinde unele mutati pot provoca cancer, la oameni, nu cred ca vor aparea noi speci lace poloare e acum.

| Nastia a răspuns:

Mutatiile duc la alte specii.nu e acceptata macroevolutia pentru ca e greu de facut.

| enchanted a răspuns:

Speciile au fost facute de DUMNEZEU, citeste geneza din biblie