| RAY a întrebat:

Sistemul de invatamant stie asta? Atunci de ce nu fac ceva in privinta asta? Invatamantul e in categoria de doar 10% si totusi e foarte multa materie de invatat.

După cum arată cercetările, se dovedește că oamenii își amintesc:

5% din ceea ce învață atunci când au învățat de la o prelegere (adică prelegeri universitare / colegii)
10% din ceea ce învață atunci când au învățat din lectură (adică cărți, articole)
20% din ceea ce învață din domeniul audiovizual (adică aplicații, videoclipuri)
30% din ceea ce învață atunci când văd o demonstrație
50% din ceea ce învață atunci când sunt implicați într-o discuție de grup.
75% din ceea ce învață când practică ceea ce au învățat.
90% din ceea ce învață atunci când folosesc imediat (sau le învață pe alții)

5 răspunsuri:
| Pricope_Marius_1997 a răspuns:

In RO se doreste prostirea populatiei pricepi de aia nu se pune accent pe nimic in ziua de azi de ce crezi ca sistemul e varza.

| AC4S4 a răspuns:

Lucrul individual este foarte important (deci temele). Nu poti sa inveti matematica doar mergand la ore si fiind atent, trebuie sa faci si tu acasa exercitii.

Problema la invatamantul in Romania e ca elevii nu stiu cum sa invete. Efectiv sunt elevi care invata exercitii pe de rost la stiintele exacte, nu invata cum sa le rezolve.
Fiecare are un mod diferit de a invata. Mie mi-e mai usor prin schite, mereu cand scriam la ore scriam ca o schita.

Chiar imi place tehnica de predare din sistemul romanesc, problemele sunt in alta parte.

| Mclaren12 a răspuns:

Fii serios, statul te vrea prost si ignorant, nu educat. Daca poporul era educat atunci nu prea mai exista coruptie. Tu chiar crezi ca sistemul de invatamant are de gand sa educe omul? Materia este plictisitoare, prea multa si de multe ori, buna la nimic. Daca este vorba de cultura generala, mult mai multa poti invata de pe internet sau biblioteca decat de la scoala. Materiile scolare nu atrag atentia cu nimic, plictisesc elevii prin urmare si ei refuza s-o invete.

| christine99 a răspuns:

Eu cred ca profesorii mai in varsta ajung sa complaca sistemul. Aveam o profa de romana care nu era de acord sub nicio forma sa fie modificata partial bibliografia pentru bac. Sunt persoane care spun ca romanul Ion ar trebui inlocuit pentru ca se pot trage concluzii mai mult negative din el ( bataia nevestei, obsedat de pamant, fara scoala, mentalitate invechita etc), adica daca generatii de copiii invata din carti de genul si trebuie sa le prezinte intr-o lumina pozitiva la bac (ca altfel s-ar putea sa iei nota mica) chiar mi se pare ca si de asta avem societatea pe care o avem.

| Ionuț6 a răspuns:

Din punctul meu de vedere, prefesorii și oamenii din domeniu cunosc acest lucru, dar nu sunt conștienți de asta.
În legislație ni se spune faptul că e obligatoriu predarea materiei de zi, dar nimeni nu spune nimănui cum trebuie predată acestă materie, totul rămânând la alegerea profesorului și a elevului de a avea o comunicare sinceră și directă cu privire la didactica zilnică.