anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Stim ca fuziunea nucleara are loc prin consum de energie pentru formare de atomi mai grei sau cu masa atomica mai mare. Singularitatea insasi ar fi reprezentat rezultatul unei fuziuni. Cu toate acestea presiunea negativa externa ar fi fost asa de mare incat a "rupt in explozie" singularitatea Big Bang. Presiunea externa fiind mai mare decat forta de coeziune a singularitatii Bing Bang, cum a fost posibila formarea sau reformarea de atomi mai grei?

8 răspunsuri:
| Darkmagic a răspuns:

Cauta numerele care guverneaza universul si pui frana acestor intrebari.
Sunt sase:
N 10 la puterea 36
Epsilon 0.007
Omega
Lambda
Q si D
Ca dupa ce le gasesti, o sa intrebi probabil: "De ce Lambda este foarte mic?" sau "De ce raportul Q este 1/100.000?", problema ta!
La astfel de "intrebari", pe acest site, orice raspuns situat in plaja dintre "Pentru ca Mickey Mouse" si "Pentru ca Santa Claus" este valid.
Raspunsul la intrebarea ta de acum este:
Pentru ca Lambda, si pentru ca Q, unde contrar afirmatiei tale, Lambda NU este "foarte mare", ci Foarte Mic. big grin

| anonim_4396 explică (pentru Darkmagic):

"numerele care guverneaza universul" - de cand niste numere guverneaza? rolling on the floor

| drutzix a răspuns:

Big-Bangul nu a creat atomi grei. A creat doar hidrogen si probabil heliu. Restul materialelor au fost facute in stele dupa BB.
Si nu ii mai spune explozie ca nu a fost o pocnitoare.

| anonim_4396 explică (pentru drutzix):

Am inteles. Problema e cu presiunea aia negativa foarte mare care a "rupt" singularitatea Big Bang. Daca a fost asa de puternica nu ar fi permis formarea de stele respectiv atomi mai grei. De unde presiunea aia negativa? Ma leg de presiunea negativa pentru ca si azi se presupune ca presiunea negativa din jurul universului material contribuie la expansiunea universului material. Totusi pe langa asta exista in cadrul universului material o zona de anomalie numita "Marele magnet" ce atrage galaxiile din apropierea lui.

| drutzix a răspuns (pentru anonim_4396):

Omule nu stiu cum sa iti explic esti total pe dinafara, arunci cu idei care nu au nici o legatura una cu alta.
In primele momente Big-Bang nu a existat decat energie, atomii nu se puteau forma. Dupa ce universul s-a racit s-au format atomi de H si He. Si era deja prea rece pentru a forma atomi mai grei. Aia, dupa cum am mai spus s-au format in supernovae.
"Marele atractor" e cel mai probabil o gaura neagra supermasiva.
Nu presupune nimeni ca 'presiunea negativa' continua expansiunea universului ci energia neagra.

| anonim_4396 explică (pentru drutzix):

"In primele momente Big-Bang nu a existat decat energie" - Pai ce tot am discutat pana aici? Nu am spus si eu ca energia este dintotdeauna adica duhul sfant ca forma de energie este dintotdeauna?

| anonim_4396 explică (pentru drutzix):

Caldura in stele sau in universul material sau din "singularitatea" Big Bang nu a aparut fara "lemne" pentru foc. La fel si in stele. In univers e o temperatura foarte scazuta aproape de zero Kelvin iar oxigenul este aproape absent pentru a intretine arderile sau "focurile cu lemne sau cu carbuni" sau cu ce vrei tu. rolling on the floor

| anonim_4396 explică (pentru drutzix):

"Omule nu stiu cum sa iti explic" - mult succes in explicatii. Abia astept explicatii de la tine. Multumesc pentru raspunsuri si explicatii.

Întrebări similare