|

Am o întrebare jalnica (ca și toate celelalte pe care le-am pus vreodatā),am creat o trupā și acum trebuie să cumpăr un microfon,întrebarea e cum se conectează acesta? Adică...pur și simplu la o boxă mă îndoiesc că se conectează...e banal, știu, dar chiar nu știu de ce mai am nevoie în afară de microfon(nu repetăm în studiou ci într-o simplă încăpere)

9 răspunsuri:
| a răspuns:

Microfonul se conecteaza la Mixer. Mixerul controleaza atat amplificatoarele cat si fiecare instrument in parte. Daca nu ai nici-un fel de aparat, il conectezi la calculator prin mufa jack sau usb.

Daca vreti sa inregistrati aveti nevoie si de niste bureti izolatori si niste boxe care sa coboare bine in frecventa(macar 30-20kHz).

| a răspuns (pentru Frank51):

Prea mult vrei sa sperii copilu`. vor si ei sa faca o trupa pe termen scurt, sa se distreze si ei. laughing

ia ma copile un microfon si o statie activa acolo si gata. daca vreti sa si inregistrati puteti folosi de la un reportofon sau un EDIROL, pana placi Delta sau ce-or mai fi pentru calculator, dar pana la inregistrat, luati-va ceva scule de cantat.

vezi ca sunt si ceva microfoane fara fir, nu sunt scumpe daca iei chinezarii dar isi fac treaba.

daca vreodata ajungeti sa fiti ceva mai serios, va ganditi si la bureti izolatori, si la casti flat, si la microfoane cu mii de euro, sau Tyros 6 sau 20 cat o mai aparea, sau altfel.

| a răspuns (pentru AwGenetix):

1 eu nu stiu ce au ei de gand, am zis ce este necesar ca sunetul sa fie foarte bun. 2 daca se canta la karaoke deja se schimba povestea.

Nu stiu cine ar platii pentru karaoke cu o boxa activa si un microfon laughing eu cu siguranta nu.

| a răspuns (pentru Frank51):

A, da? deci nu este pentru distractie, vreti sa faceti bani? pai atunci...lasa tata TPU, si cauta scule adevarate.

| a răspuns:

Trebuie sa fie un buton pe undeva ca am vazut ca pe Realitatea TV cand cineva incepe si spune adevarul ii inchide imediat microfonul ca sa nu spuna s-au il da afara din emisiune.
Mai sunt microfoanele fara fir alea cred ca sunt cu Wi-Fi.

| a răspuns:

Microfonul da semnal slab ca putere, tensiune si intensitate. Se conecteaza la un preamplificator, apoi la un amplificator si amplificatorul la boxe. Microfonul se poate conecta la un mixer care aduna semnalele de la mai multe microfoane si instrumente si de la mixer merge la amplificator apoi in boxe. Sunt amplificatoare care au intrare de microfon. Sunt si boxe "active" care au amplificator si preamplificator si pot prelua semnalul de la microfon. Microfoanele sunt de mai multe feluri in functie de utilizare, de constructie (dinamice = cu bobina si magnet ca un difuzor, microfoane cu banda = o banda metalica in campul unui magnet, microfoane condensator printre care sunt si cele cu electret ). http://blog.zeedoshop.ro/......-acestora/


http://blog.zeedoshop.ro/tutoriale/microfoane-explicate-ghid-complet/

| a răspuns:

Ai nevoie de un mixer usb care se poate lega la computer si de niste boxe active pentru inceput.

https://www.soundstudio.ro/......b-2-0.html

| a răspuns:

Păi din vagele mele cunostinte cred ca ar fi mai bine a microfonul sa il conectezi la un amplificator care vine conectat la pc, iar boxele le conectezi la pc

| a răspuns:

Păi... microfonul se conectează prin jack fie la boxă direct, fie la un calculator / laptop dacă este necesară înregistrarea de sunet. Mult succes cu trupa big grin