| Ion1989 a întrebat:

Am vazut in foarte multe locuri si prin case ca oamenii inca mai folosesc televizoare din alea vechi cu tub CRT din anii 1990-2000, de produs nu cred ca se mai produc si nici nu cred va vor disparea foarte multi ani, dar de folosit nu merita nu? Au televizoarele astea vreun avantaj fata de plasme? Am citit undeva si zicea ca poti conecta si PC-ul la un televizor din asta cu tub CRT dar nu merita deloc, poate doar sa folosesti ps2 la el, se mai pot conecta prin cablu ca sa prinzi posturi? Sunt altfel mufele acum, ce mufe iti trebuie ca sa poti conecta unul la Digi? Ca sa prinzi posturi

10 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Acele televizoare erau facute sa reziste mult timp.
Avantaj nu au pentru că este consumul mult mai mare de energie electrică.
In plus, multi oameni nu-și permit sa cumpere plasme.
Dar prin ce case umbli?

| Ion1989 explică (pentru darrio2007):

Si la mine acasa am 2 televizoare din alea vechi, unul cred ca este din 1989 si altul tot din anii 90 si de functionat functioneaza cand le bag in priza se aprind, doar ca nu prind posturi, sunt altfel mufele acum, cum se pot conecta la Digi?

| Dismally a răspuns:

Unii foloseau televizoare din alea pentru jocuri. Aveau timpul de raspuns foarte bun si nu exista acel efect de blur la miscare, monitoarele aveau o rata de refresh foarte mare, peste 120 Hz, care la vremea lor le facea mult mai bune pentru jocuri decat primele modele de monitoare plasma, led.
Probabil oamenii le mai folosesc inca pentru ca le au in casa si nu considara ca are rost sa cumpere alt televizor modern.

| darrio2007 a răspuns (pentru Ion1989):

Nu au treabă doar mufele ci frecvența in care functionează acele televizoare.

Dar ce mufe trebuie? Zi ce mufe, da-mi un link ceva

Ce cabluri mai trebuie?

| darrio2007 a răspuns (pentru Ion1989):

N-ai inteles nimic. O seară bună!

Bula
| Bula a răspuns:

Televizoarele CRT pot receptiona emisiunile transmise in mod ANALOGIC.
Multe firme de TV cablu furnizeaza unele programe si in format analogic (de exemplu: Digi), folosind mufa de antena TV "obisnuita".

| johnnny123 a răspuns (pentru Ion1989):

Deci le-ai văzut "la tine acasă", nu "în multe case".

| gabicoo a răspuns:

Ai văzut prin case? Ionică tată încă nu te-a prins nimeni?