| 7Seven a întrebat:

Cine ma poate ajuta sa îmi explice cum sa instalez sau sa configurez setările la un router pentru PC. Sper ca ați înțeles. Mulțumesc.

4 răspunsuri:
| EyesClosed a răspuns:

În manualul routerului sunt instrucțiuni foarte clare, nu îți poate zice nimeni deoarece fiecare router are setările lui. Eu am un router Asus și unul TP Link, le-am făcut setările în maxim 10 minute urmărind manualul.

| 7Seven explică (pentru EyesClosed):

Buna eu am de la digi. Am comentat cablurile la el. Si am urmat următorii pasi pe care i am găsit pe net pentru ca in carte nu îmi explica pasi, îmi spune doar in mare. In următorul mesaj voi spune ce pasi am făcut.

| 7Seven explică (pentru EyesClosed):

Pasul 1: Scoateti cablul de internet din PC si conectati-l in mufa WAN din spatele routerului.

PUBLICITATE

Pasul 2: Conectati PC-ul printr-un cablu de retea la unul din porturile LAN ale router-ului dupa care bagati routerul in priza.Dupa ce ati realizat conexiunile de retea, urmatorul pas este sa setati routerul cu parametrii corespunzatori.
Inainte de a va conecta la router, trebuie sa va asigurati ca PC-ul dvs. va obtine adrese IP si DNS automat de la router. Pentru a face aceasta configurare sau pentru a va asigura ca este deja facuta, urmati pasii:
1. Apasati butonul Start.
2. Accesati Control Panel.
3. Accesati Network Connections.
4. Dublu click pe Local Area Network.
5. Apasati butonul Properties.6. Apasati pe Internet Protocol(TCP/IP) si apasati apoi Properties:7. Selectati Obtain an IP address automatically si Obtain DNS server automatically.

Pasul 3: Deschideti un browser de internet si in bara pentru adresa introduceti IP-ul routerului. Aceasta adresa o gasiti si in manualul routerului sau pe o eticheta de pe spatele lui.
Toate bune si frumoase pana la pasul 3, când deschid browserul si sus acolo scriu acel ip pe care il iau din carte, îmi apare ca nu am net. Ce sa fac?

| EyesClosed a răspuns (pentru 7Seven):

Scrie http://ip de pe cutia routerului poate merge așa