Nu exista monitor care blocheaza lumina albastra 100%! Cel putin eu nu am auzit de asa ceva!
Dar poti tu micsora luminozitatea ecranului din windows plus mai activezi si Lumina de noapte si vei avea o lumina mai calda!
Iar daca monitorul are functia pentru citit (Read) atunci activeaz-o si pe aia si vei scapa 75% de lumina albastra!
Acesta este monitorul : Monitor LED ViewSonic Gaming VX2758A-2K-PRO-2 27 inch QHD IPS 1 ms 185 Hz HDR
poti sa mi spui tu te rog daca are functia read? nu ma pricep deloc.
daca nu are aceea functie, poate imi recomanzi tu un monitor? TE rog frumos.
Din pacate acesta nu are functia Read ca si majoritatea monitoarelor de gaming... Ti-am gasit unul dar nu foarte stralucit pentru ca nu le poti avea pe amandoua si pentru gaming si pentru citit, LinK:
https://www.emag.ro/......DWTY4KYBM/
mai poti cauta si tu, eu am cautat in graba...
Nu există monitor uzual care să blocheze 100% lumina albastră fără să strice complet imaginea.
- Ochelarii care blochează 100% există doar pentru uz special (nu sunt recomandați pentru calculator, deoarece vezi totul portocaliu).
- Recomandare: monitor cu funcție de reducere a luminii albastre + ochelari buni + filtru software > îți protejezi ochii fără să sacrifici complet culorile.
Nu ma intereseaza ca vad totul portocaliu, as dori sa mi recomanzi niste ochelari care blocheaza lumina albastra 100%
Te rog frumos.
Salut. In prezent nu exista monitoare care sa blocheze 100% lumina albastra prin hardware dar unele modele avansate reduc pana la 80 sau 90% monitoarele cu tehnologie Eye Comfort sau Eyesafe sunt cele mai apropiate de ce cauți.
Iti dau niste recomandari de monitoare:
BenQ EX2710Q - 27inch 165Hz
ASUS ProArt PA278CV 27inch 75Hz
LG UltraGear 27GP850 27inch 165Hz
Exista ochelari care aproape 100% iar majoritatea sunt cu lentile galben inchis sau portocaliu.
Recomandari de ochelari:
Uvex Skyper Blue Light Blocking
Gunnar Optiks Amber Max
Ra Optics Blue Light Blocking Glasses