| GradinariuCatalina a întrebat:

Buna tuturor. Vreau sa fac niste cursuri online de programator (software development) și vreau să știu dacă a mai făcut cineva și a reușit să se angajeze după aceea.

3 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Dacă înveți pe bune meserie îți găsești de lucru, dacă te gândești că ai făcut cursul și gata îți găsești de munca nu prea funcționează așa.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Daca pleci de la ideea ca dupa niste cursuri online o sa te angajeze careva, ori ai vise nerealiste, ori pile pe la stat pe undeva. Daca vrei sa te angajezi in economia reala, faptul ca ai facut cursuri pe undeva e fix zero. Trebuie sa vii cu proiecte proprii, cu skilluri demonstrabile. Eu daca vreau sa te angajez, iti dau un test-doua-trei. Le iei, ma doare fix in pix ca ai 8 clase sau 20. Ca idee, am cautat mai bine de un an un om capabil pe germana. Am avut candidati cu studii superioare, inclusiv un prieten care e prof de germana si engleza. Toti au reusit sa esueze, mai putin tipa pe care am angajat-o si are facultatea neterminata. Si nici nu se grabeste sa o termine, probabil n-o va termina vreodata. Dar ma doare fix in pix. Incearca sa te pui si in pozitia angajatorului un pic - angajezi diplome, sau oameni care sa faca treaba?

| mODIN a răspuns:

Daca stii engleza bine iti sugerez DataCamp. Sunt putin mai specializate pe zona de "data science", eu am facut acolo cateva cursuri pentru ca ma interesa strict partea de statistica. Dar sunt ieftine, acreditate, te ajuta sa-ti creezi propriul portofoliu de proiecte si e si o zona in care iti poti cauta prin ei loc de lunca.

Succes!