| heAdgN a întrebat:

Cu ce program pot sa imi pun 2 sisteme de operare pe un pc?
L-am folosit acum cateva luni, dar am uitat cu se numea.

6 răspunsuri:
| alexandru0sorin a răspuns:

Man amicu meu bun la calculaoare zice ca poti sa instalezi direct 2 sisteme pe 2 partitii sau ceva in genu' ca merge oricum sa alegi intre ele cand "butezi"

| Anonimuserr a răspuns:

Uite că se poate.
Dar îți explic
Pe partiția C trebuie să ai un Windows și pe D alt Windows.
Când vei proni pc-ul la boot îți va spune în care din ele să intri.c
http://videotutorial.ro/......celasi-pc/
Vezi și http://videotutorial.ro/......ial-video/
Dar în principiu înstalezi primul pe partiția C apoi al doilea pe D sau în altă partiția și așa ai două Windowsuri.

| T4zu a răspuns:

Este un program cu care poti sa iti pui mai multe OS-uri pe PC, si sa stai simultan la ele, dar ai nevoie de performante destul de bunicele la PC. Incearca VirtualBOX de la Oracle.

| lupudepenet a răspuns:

NU este soft pentru așa ceva.Pe orice pc poți instala și 100 de sisteme de operare, ideea e când instalezi primul sistem de operare să lași spațiu liber pe hard disc, da liber nu partiționat, iar când vei instala următorul os vei instala os-ul creând o partiție și tot așa.Succes

| T4zu a răspuns (pentru lupudepenet):

Serios? Esti asa sigur?
Nu vorbi in necunostinta de cauza!
Pentru informatia ta, EXISTA asa ceva, si doi la mana se pare ca nu ai citit intrebarea cu atentie, in ea zice asa: "L-am folosit acum cateva luni, dar am uitat cu se numea."; deci clar e vorba de un soft, ca daca avea inca un OS paralel mentiona asta, acolo fara cunostinte nu ai cum sa il stergi. Eu cunosc doua astfel de programe de PC, functionabile pe windows pe care poti sa pui cate OS-uri doresti, se numesc: VirtualBOX si VirtualPC.
Data viitoare intereseaza-te inainte sa comentezi sau macar citeste ce au spus si altii inainte de a posta raspunsul, nu trebuie sa ma critici pentru asta, dar e bine sa stii pe viitor.

| lupudepenet a răspuns (pentru T4zu):

Explică-mi A tot știutorule(glumeam desigur) cum faci tu dual sau multi boot pe un pc cu Virtual box, da dual/multi boot nu virtualizare de os sub un altul (logic că NU se poate)
Pe viitor documentează-te și nu mai face confuzii ce dau în gafe între două noțiuni distincte!
Una e dual sau multiboot-ul pe pc și cu totul alta este virtualizarea de sisteme de operare într-o mașină virtuală, ceea ce userul nu a pomenit.De informat îs cât 20 ca voi, da asta nu contează, că scopul meu aici e să va ajut și să vă învăț câte una alta.
Din întrebarea adresată de user am înțeles că el dorește să facă dual sau multiboot pe un pc real nu pe unul virtual.
Personal nu recomand Virtual Pc sau Virtual box(în special).
Cine vrea un soft de virtualizare cum trebuie cea mai bună alegere este VmWare Worckstation/player.Da, este gratis pentru uz personal, și bate cu brio cele două aplicații ce au încercat ne reușit să copieze funcțiile din acesta, în special Oracle Virtual Box-ul care crapă la greu când se încearcă virtualizarea simultană a două OS-uri, și nu numai.