Problema nu ar fi doar cei care conduc tara ci chiar noi populatia. Suntem tara in care vorbim prea mult si facem pera putin si nici nu gandim. In momentul in care dispune de ceva adica atunci cand producem dam in export si in momentul cand nu mai avem nimic importam aceleasi priduse pe care le-am dat la un pret mult mai mare. Varianta cu parlamentul adica cine conduce tara are partea ei de vina pentru ca din ce muncim si cat muncim guvernul scade din salarii si pensii. Deci domeniile cheie la care te referi tu sunt imporul si exportul pe care le facem total gresit. Daca tu ai trait in timpul lui Ceausescu (bine ca nu m-am nascut pe atunci
) sau daca macar ai auzit toate chestiile facute la noi in tara ramaneau la noi in tara, erau locatii cu tratamente faciale, corporale etc. de care nimeni din afara nu dispuneau, iar dupa revolutie tot ce era mai de valoare la noi in tara a fost vandut in Occident.
Noi suntem principlaii vinovați, că 80% din noi avem implementat în mentalitatea noastră sindromul furatului.De la soft la orice ne pică în mână furăm sub o formă sau alta.Mai sunt și acei 20% care văd altfel lucrurile din care și au fac parte, care vedem invers lucrurile.La noi 80% din oricese fură și cu 20% se face și ăsta e rezultatul începând de la infrastructură la gradul de civilizație.E și normal că și „aleșii"(probabil că de alții nu de noi) au luat exemplu de la apucăturile majorității dar ei au ceva ce npoi nu avea=m și anume putere. Dacă ar fi să deschid o dezbatere aș aduce nu unul ci 1000 de argumente și exemple.Succes
Interesul? Daca s-ar cultiva tot pamantul arabil din tara am fi cei mai smecheri. Dar nuuuu. De ce sa folosesti tot cand poti folosi doar mai putin de un sfert si fara niciun efort? Hai sa lenevim.
Amenajarea "baltilor", raurilor etc. Daca s-ar face baruri cu gratare si prostii toata lumea s-ar duce acolo. E bun modelul austriac sau german. Orice e bun de scos bani.
1. Prin agricultura. Romania are suprafete imense de teren arabil. Problema este aceea ca sistemul de irigatii necesar este inexistent, si construirea unuia este foarte scump.
2. Turism. Romania are numeroase locuri frumoase ce s-ar putea transforma in destinatii turistice pentru straini. Pentru asta, insa, avem nevoie de infrastructura. Drumuri construite ca lumea in toata tara, si hoteluri si pensiuni cu conditii de cazare similare cu cele din UE.
Pai eu sincera sa fiu as crede ca oamenii sunt de vina apoi parlamentarii deoarece luand exemplu alte tari copii muncesc de pe la 9 ani facandu-si propiile lor afaceri cum ar fi vanzarea prajiturilor si stadul cu limonada, deci copii invata de mici ca pentru a iti indeplini toate placerile trebuie mai intai sa iti castigi banii tai, ceea ce la noi nu vezi in general toti copii stau pe banii parintilor, apoi cred ca parlamentarii deoarece in campaniile lor intervine lacomia si asa in loc sa faca ceva pentru tara fac tot pentru ei