Salut
Depinde de buget si de scop, sunt si sisteme gata facute la preturi ok.
Pe componente nu ti-l montezi tu singur daca n-ai experienta, nu te costa mult sa-l asambleze ei.
La eMAG e 20 lei, la pc garage e 30 de lei, etc.
Bafta
Stai linistit ca ilpoti monta tu singur.Si copii de gradinita pot face asta.Cind cumperi pieseele vin si cu instructiuni, sau cel putin asa cred si iti da mura in gura ce sa faci. Daca nu te uiti pe net si gasesti desene cum se face, unde sa conectezi fiecare cablu si asa mai departe.Si cum este mai avantajos probabil te gindesti la bani, deci faci calcule inainte sa cumperisi vezi care este mai ieftin si mai bun, sau daca alegi calculator dea gata ai un pret si daca alegi sa-l faci tu alegi aceleasi piese si vezi pretu la cit te duce. Daca nu ai experienta sau mai rau, daca nu ai indeminare atunci gaseste pe careva sa te ajute. Experiemnta nu iti trebuie daca ai indemanare asa in general la chestii de genul asta.Nu trebuie sate sperie nimic ca nu se intimpla nimic rau.Eu personal te sfatui sa cumperi calculator din america online.De ce? Cauta si tu si o sa vezi. Daca nu te pricepi atunci iti zic eu ca si pretul este maimic si calculatorul mai bun, nu risti sacumperi piese fake sau mai stiu eu replici sau ce or mai fi prin Romania.Si apoi un calcl din america vine obigat cu wind pe el si functioneaza struna intotdeauna. Daca esti curios iti pot da ceva siteuri unde sa te uiti, sa vezi preturi modele si ce te mai intereseaza.
Salut, depinde pentru ce vrei sa cumperi pc'ul daca pentru gaming e mai bine sa iei pe piese, daca pentru uz personal, gen: sa te uiti la filme, asculti muzica etc... Daca nu stii sa montezi piesele iti recomand sa duci la un prieten care stie sa monteze, pentru ca daca nu ai experienta, n-am cum sa stii daca ai pus bine sau nu. Nu e de jucat cu banii.
Depinde. Depinde, ca de obicei, pentru ce vrei sa il folosesti. Daca un om are nevoie de PC doar pentru Calculator, Word si E-mail, atunci e mai avantajos sa il cumpere gata facut. Daca un om vrea sa joace cele mai noi jocuri la performanta maxima, cum ar fi Crysis 3 sau BO2, sa vada filme in bluray, sa hosteze servere de sute de playeri si in acelasi timp sa tina pe hard zeci de filme si seriale, atunci e mai avantajos sa si-l faca el, pentru ca practic e imposibil sa gasesti PC-uri care sa indeplineasca toate standardele astea. Si daca totusi gasesti, nu vor avea fix cat vrei tu. Poate vor avea totul perfect insa RAM-ul sa fie de 16GB, si atunci te gandesti ca nu merita 5 milioane in plus doar pentru RAM.
Mai mult, calculatoarele gata asamblate si alese sunt foarte putine.
Uite un exemplu de site cu PC-uri intregi: http://www.alienware.com/
Calitate superioara, preturi maricele dar potrivite.
Totusi, chiar daca depinde foarte mult de nevoile user-ului, in ziua de azi, sa fim sinceri, jumate din ei sunt gameri, se uita la filme si navigheaza, cealalta jumatate sunt cu Office-ul, developing-ul si chestii tech. Nimeni nu are nevoie de mai mult de 4GB RAM, 600GB HDD, un 300-400M Geforce, un i3, i5 si cateva periferice de baza.
Pe de o parte, PC-urile intregi ofera reduceri pentru ca sunt...intregi, si mai au si componente care nu se gasesc decat la pachet. Pe de alta parte, atunci cand ti-l asamblezi tu, ii poti mari performanta dupa cea mai mica preferinta personala.
Uite-te pe cele de pe Alienware, sau peste cele de aici http://www.pcgarage.ro/sisteme-pc-garage/. Daca gasesti unul perfect, ia-l, pentru ca e mai ieftin decat sa il iei pe bucati. Daca nu, construiesteti-l tu, alege componentele plecand de la cel mai apropiat sistem, alege serviciul asamblare, ca sa nu stai tu sa il faci(chiar si daca ai experienta tot iti ia ceva, crede-ma, plus sculele) si comanda-l.
Cel mai bine e sa iei un PC intreg, si pe componente este bine dar depinde pentru ce.Ai griji ce PC iei, poate iei unul defect.Eu iti recomand sa iei unul nou sau folosit.Depinde pentru ce vrei sa iti iei PC.Succes
anonim_4396 întreabă: