| NUpotiSaintelegi a întrebat:

Cum sa imi instalez windows 7 inapoi? Mi s-a virusat si dupa mi-a dat ceva AUTO-REPAIR, si nu a rezolvat nimic si cand l-am restartat nu mi-a intrat in windows gen si tot dadea repair incontinuu. Deci cum il reinstalez? Problema fiind ca nu am CD/DVD/ Stick si nici nu am de unde sa cumpar.
Am un laptop, un smartphone. Pot sa ma folosesc de ele?
-Laptopul e foarte vechi si telefonul are putin spatiu liber, asa e din fabrica.

PS: PC-ul nu ma lasa nici macar sa intru in Safe Mode.

5 răspunsuri:
| CosminGK a răspuns:

Trebuie sa ai un stick sau cd, intri in bios si bootezi de acolo pe ce ai tu alt windows.Si de acolo il instalezi!

| danbnz a răspuns:

Esti praf.
Reinstaleaza win pe curat.

| NLS a răspuns:

Mai exista metode in afara de dvd sau stick.
Una potrivita pentru cazul tău ar fi crearea unei partitii de "backup" asemănătoare cu cele de la laptopurile HP, de circa 15-16gb pe care sa pui kitul de windows (direct fisierele pe radacina, nu arhiva iso, și nu în folder).

Extra, poți crea tot pe rădăcina unul sau mai multe foldere în care sa pui driverele, pachet office, programele uzuale, etc.

Partiția o poți crea usor cu programe dedicate (Paragon Partition Manager).
Alegi partiția pe care se presupune ca ai spațiu liber suficient, o defragmentezi din Windows sau din Paragon, apoi spațiul liber (nefolosit ) îl poți muta într o noua partiție, ii stabilești tipul, o formatezi, o faci bootabila cu utilitarul CMD (găsești pe net metoda)... Apoi copiezi pe ea fișierele, cum am zis mai sus...

(La fel poți proceda dacă ai spațiu nealocat pe HDD (unallocated space), dar nu e cazul tău probabil.)

Când vrei sa instalezi Windows-ul, nu trebuie decât sa alegi litera noii partitii create în meniul de Quick Boot.

| Simpatik a răspuns:

Apeleaza la cineva care stie si se pricepe, roaga-l sa iti instaleze un win 7 clean (curat ) nu variante de pe net cu programe preinstalate, apoi spune-i sa-ti faca un DVD duplicat (clona) cu win 7 pentru orice eventualitate.
Eu inainte de a instala un sistem de operare pe un dispozitiv infectat as incerca sa curat daca se poate acel dispozitiv. Si este posibil si sa se curete folosind o distribtie ubuntu pentr a verifica partitia/partitiile infectate. Este posibil ca sistemul de operare sa fi cedat si din alte cauze conflicte de drivere, greseli de ale tale stergand ceva din system 32 de ex etc
Dupa ce iti instaleaza un sistem de operare nou sa se asigure ca nu au ramas virusi, se foloseste un antivirus care are functia scanare dupa rootkit.
Bafta

| CM7YRE a răspuns:

Http://www.youtube.com/watch?v=YCTeLIFG3Xo
Il faci la un prieten/coleg daca nu-ti permit "sculele", daca nu ai spatiu/baterie etc.