| tonyc7 a întrebat:

Dacă nu iți mai funcționează modem-ul de internet (deci esti in pană permanentă de net) poate fi înlocuit acesta cu orice router care se găsește în magazin?

9 răspunsuri:
| gabicoo a răspuns:

Dacă ești pe fibră - nu.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Confunzi routerul cu modemul.

| tonyc7 explică (pentru suntserios):

Pai nu inseamna cam acelasi lucru? Care e diferenta? Oricum modemuri nici nu cred ca mai exista. Eu vorbesc de modem pentru ca am unul care mi-a mers brici foarte multi ani, de-abia acum s-a stricat. Intre timp, nici nu am mai auzit de asa ceva. Toata lumea vorbeste de router.

| tonyc7 explică (pentru gabicoo):

Cum adica pe fibra? La ce te referi?

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru tonyc7):

Nu inseamna deloc acelasi lucru.

Modemul transforma semnalul de la ISP, fie ca vine prin fibra, cartela sim etc, intr-un semnal pe care il poti folosi dispozitivele tale din casa.

Routerul doar distribuie semnalul emis de modem mai departe si il imparte la dispozitive.

Fara modem nu poti avea internet. Cu routerul doar imparti internetul

Si se mai gaseste modem pe piata in ziua de azi? Ai vazut tu asa ceva prin magazine?

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru tonyc7):

Se gasesc in spacial din cele pentru sim. Dar in general modemul ti-l da ISP gratis nu e nevoie sa il cumperi...

Ma intereseaza pentru PC de birou. Deci sa inteleg ca orice firma de internet cu care cetateanul are contract ofera gratis modem in caz ca acesta se defecteaza?

| gabicoo a răspuns (pentru tonyc7):

Mă refer la fibră optică. Dacă ai internet pe fibră optică îți trebuie un modem/router de la furnizorul de internet.