Eu ti-as sugera CEL PUTIN 90G
discul meu C are 176G ocupati, si nu am pe el decat windows si programe, nu jocuri, nu filme, nu t0rrenti
Cerințe de sistem Windows 10
Procesor: 1 gigahertz (GHz) sau un procesor mai rapid sau SoC
RAM: 1 gigabyte (GB) pentru 32 de biți sau 2 GB pentru 64 de biți
Spațiu pe hard disk: 16 GB pentru sistemul de operare pe 32 de biți sau 20 GB pentru sistemul de operare pe 64 de biți
Placă video: DirectX 9 sau o versiune ulterioară cu driver WDDM 1.0
Ecran: 800 x 600
sursa: https://support.microsoft.com/......quirements
Spațiu pe unitatea de hard disk:
16 GB pentru SO pe 32 de biți; 32 GB pentru SO pe 64 de biți
Minim 32 dar ar fi bine sa ai 64 sau mai mult si daca vrei 64 de biti ar trebui sa ai de la 4 Giga Ram in sus pentru o performanta buna dar se poate si cu 2. Recomandat ar fi 90-110 GB liberi si de la 4 Giga Ram in sus.
Revin, ca vad, ca unii au dat system requirements
ce scrie in system requirements pe site este MINIMUM, MINIMORUM, FARA NICI UN PROGRAM INSTALAT, in momentul in care incepi sa instalezi programe, sa surfezi pe net, atunci incepe sa se umple, deci daca pui 32G, curand o sa guite dupa spatiu si o sa dea erori si crash-uri
eu sub 90G nu as instala un windows 10... EVAH!
iar daca ai un calculator destul de vechi sa fie numai pe 32biti, ce rost are sa pui win 10 si apoi sa, se miste cu viteza melcului turbat?!? si win 7 e prea mult (as pune XP... NOOOOOO SHlT! )
Sustin ideea lui sieera1.
~90 GB ocupa Windows 10 cu toate update-urile la zi + toate driverele ( video, sunet, periferice, etc ).
In acesti 90 de GB intra si cateva programele ( din ce am eu: Photoshop, Illustrator, Premiere PRO, Lightroom cateva browsere, Visual Studio 2017, etc etc ), programele destul de mari de altfel, deci mai scade vreo 20 de GB fara ele.
Minim 70 sa zicem recomandat ar fi 90 ca nu se stie niciodata.
Daca vrei SSD iti recomand unu de 256 minim. E undeva pe la 2 milioane daca te chinui sa cauti putin si chiar merita.
Eu mai exact vreau sa-mi bag windows 10/7 pe un usb/cd, si dupa sa mi-l iau de pe el cand am nevoie, dar nu stiu de cata memorie trebuie sa dispuna acel disc/usb incat sa intre 7/10-ele pe el, sau pentru acel fisier de instalare nu ai nevoie de memorie, iar singura memorie de care e nevoie e aia de pe hard disk?
LisaJulie întreabă:
RobocopBuisness întreabă: