Daca stii sa ti-l faci, nu. Poti sa ti-l faci singur si sa il hostezi pe GitHub pe gratis (daca e doar front-end, fara functionalitate pe backend).
Daca vrei domeniu (numeletau.ro) trebuie sa il platesti.
Daca vrei server dedicat si domeniu dedicat te costa.
la fel cum te costa si daca angajezi pe cineva sa il faca
Salut. Da, ai nevoie de bani ca să cumperi domeniul, şi configurarea dacă ţi-l face cineva. Şi eu am propriul site, şi am cumpărat domeniu dar de configurat şi editat site-ul mă descurc.
În principiu nu. Pentru site-uri simple care nu necesită logică și comunicație foarte frecventă cu baze de date și apiuri poți scăpa foarte usor găzduind site-ul pe o platformă care oferă servicii de genul ăsta gratis pe free tier. Dar asta cu condiția să ști cum să ți-l creezi tu singur de la zero, cum să-i dai push pe github, cum să conectezi un repo la un serviciu din ăsta, cum să faci setările și tot tacâmul ca să poată funcționa.
Să ne înțelegem, e diferență între a crea un site și a-l posta (hosta cum vrei să-i zici) pe internet. Normal că dacă nu știi să creezi un site și apelezi la cineva specializat vei plăti o sumă de bani. Apoi după ce l-ai creat intervine partea zic eu cea mai importantă de a-l urca și de a-l găzdui pe internet sub un anumit domeniu adică.ro.com .co.uk etc. Domeniile uzuale adică.ro,.com etc se obțin contra unui abonament. Spre exemplu dacă vrei să-ți faci site-ul vladutzumuresan1996.ro, tebuie să plătești abonament pentru găzduire de domeniu unei anumite platforme cu domenii. Dacă vrei să-ți faci site-ul vladutzumuresan1996.co.uk, domeniul este gratuit însă vine cu o grămadă de limitări de la spațiul de stocare pe care ți-l oferă și până la lățime de bandă. Dacă vrei să te joci de-a construcția de site-uri cu șabloane făcute gata uite aici: https://www.webnode.com/ro/. După ce îți faci un cont gratuit cu user și parolă joacă-te cât vrei însă site-ul îl vei urca pe internet sub domeniul pe care ți-l oferă ei gratuit fiindcă dacă vrei ceva în plus după cum am spus te costă.