| vladutzumuresan1996 a întrebat:

E nevoie de o anumita suma de bani cand iti creezi propriul site web?

6 răspunsuri:
| Jakye a răspuns:

Daca stii sa ti-l faci, nu. Poti sa ti-l faci singur si sa il hostezi pe GitHub pe gratis (daca e doar front-end, fara functionalitate pe backend).

Daca vrei domeniu (numeletau.ro) trebuie sa il platesti.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Daca vrei server dedicat si domeniu dedicat te costa.
la fel cum te costa si daca angajezi pe cineva sa il faca

| Alex765431 a răspuns:

Salut. Da, ai nevoie de bani ca să cumperi domeniul, şi configurarea dacă ţi-l face cineva. Şi eu am propriul site, şi am cumpărat domeniu dar de configurat şi editat site-ul mă descurc.

| Frank51 a răspuns (pentru Jakye):

Sau îl hostezi pe vercel unde poți avea funcționalitate. Sau îl hostezi pe firebase unde nu doar ca ai funcționalitate, ai și database gratis.

| Frank51 a răspuns:

În principiu nu. Pentru site-uri simple care nu necesită logică și comunicație foarte frecventă cu baze de date și apiuri poți scăpa foarte usor găzduind site-ul pe o platformă care oferă servicii de genul ăsta gratis pe free tier. Dar asta cu condiția să ști cum să ți-l creezi tu singur de la zero, cum să-i dai push pe github, cum să conectezi un repo la un serviciu din ăsta, cum să faci setările și tot tacâmul ca să poată funcționa.

| mariuspinciuc a răspuns:

Să ne înțelegem, e diferență între a crea un site și a-l posta (hosta cum vrei să-i zici) pe internet. Normal că dacă nu știi să creezi un site și apelezi la cineva specializat vei plăti o sumă de bani. Apoi după ce l-ai creat intervine partea zic eu cea mai importantă de a-l urca și de a-l găzdui pe internet sub un anumit domeniu adică.ro.com .co.uk etc. Domeniile uzuale adică.ro,.com etc se obțin contra unui abonament. Spre exemplu dacă vrei să-ți faci site-ul vladutzumuresan1996.ro, tebuie să plătești abonament pentru găzduire de domeniu unei anumite platforme cu domenii. Dacă vrei să-ți faci site-ul vladutzumuresan1996.co.uk, domeniul este gratuit însă vine cu o grămadă de limitări de la spațiul de stocare pe care ți-l oferă și până la lățime de bandă. Dacă vrei să te joci de-a construcția de site-uri cu șabloane făcute gata uite aici: https://www.webnode.com/ro/. După ce îți faci un cont gratuit cu user și parolă joacă-te cât vrei însă site-ul îl vei urca pe internet sub domeniul pe care ți-l oferă ei gratuit fiindcă dacă vrei ceva în plus după cum am spus te costă.