DAAAAAAAAAAA
si inca GROASA
mai ales ca, 99, 999999999999999% ca ai NAT, ce inseamna asta:
IP-urile de pe calculator/clientii routerului sunt date de router, si sunt asa zise IP-uri locale/neroutabile, iar asta incarca procesorul routerului
de asemenea
daca ai pppoe (adica ai cont si parola de connectat la internet care se baga in router), iar e incarcat procesorul
exemple: eu am un Negear cu wifi pe 5GHz si care cica, ca ar suporta 1000Mbps si pe portul de wan siiiii, am pus un server linux pentru ca, cand downloadez de pe t0rrrentz NU face fata la un prapadit de 100mbps
daca ai 1000mbps, iti trebuie un router FOARTE BUN, de cel putin 400 lei ca sa faca fata real la 1000mbps
daca ai dubii si nu prea folosesti net-ul decat pe calculator, iar pe telefon ai net destul de bun, atunci poti sa bagi cablul direct in calculator (DACA poti, noile fibre de la DIGI de ex. vin direct intr-un router wireless dat de ei, si numai de la ala poti sa ai net)
Nu esti deloc specific.
Viteza prin Wi-Fi la PC comparata cu cea prin cablu(router-pc)? Atunci da, vitezele vor fi usor de depistat.
Ori viteza de la cablu direct comparata cu cablul conectat la router conectat la pc? Atunci nu.