| Ion1989 a întrebat:

Fac asta doar pentru ca vreau sa testez, folosesc o placa de baza gigabyte z790 aorus elite ax, processor i3-12100, 64 gb ram ddr5 si o placa video gtx 1060 6gb, am incercat sa instalez Windows 7 de fiecare data dupa ce fac boot de pe stick cand imi apare setup install acolo unde imi zice sa setez limba, ora, exact dupa ce face boot nu imi mai merge mouse-ul si tastatura, am descarcat fisierul..iso de pe net, l-am bagat pe stick cu Rufus, uneori am incercat cu UltraIso, cu Ventoy, dar nu asta este problema, Windows 7 fiind vechi ii pe USB 2.0 si placile astea noi de baza sunt pe USB 3.0 am descarcat NT Lite am descarcat drivere de pe net si le-am bagat cu NT Lite in fisierul. iso si acolo in NT Lite zice ce drivere lipsesc in fisierul.iso si drivere care le-am instalat acolo zice ca sunt instalate si tot nu merge mouse-ul si tastatura, am activat in bios xhci hand-off si tot nu merge mouse-ul si tastatura, nu stiu ce sa ii mai fac? Posibil driverele care le-am instalat sa nu fie compatibile cu placa de baza, ce pot sa ii mai fac?

7 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Probabil, versiunea W7 nu stie sa gestioneze memorie de 64Gb, precum si nici alte device-uri din calculator.
Instaleaza-ti Linux Mint si dupa o luna de folosire nu vei mai dori Windows.

| Ion1989 explică (pentru Bula):

Am descarcat.iso de aici

https://archive.org/details/windows-7_20230629#reviews

si a mers sa instalez Windows 7 si vad ca Windows-ul merge chiar foarte bine si pe un PC din asta mai nou, modern, trebuie doar niste drivere

| Bula a răspuns (pentru Ion1989):

"Doar" niste drivere lipsesc.
Exact esenta, sa poata functiona complet.

Multe programe nici nu mai merg, nici Steam nu mai merge

Pentru programe, este nevoie de drivere (si nu numai).
Versiunile mai noi de programe contin si multe "noutati" de programare fata de W7.

Steam de instalat se instaleaza doar ca atunci cand deschizi Steam.exe iti zice "Steam is longer supported on this operating system, please upgrade" cam asa ceva iti zice

Da, nu versiunea noua a Steam nu mai merge cu versiunea (veche) W7.