| justaman2017 a întrebat:

Hei TPU
Ce inseamna 2 megapixeli interpolat la 5 si 8 megapixeli interpolat la 13?

Răspuns Câştigător
| LinxCont a răspuns:

2 MP interpolat (in realitate e extrapolat) la 5 sau 8 la 13 inseamna marirea numarului de pixeli in mod artificial din software, deci imaginea rezultata e de calitate proasta, mai neclara decat o imagine neinterpolata. E cam acelasi lucru ce se obtine daca iau o imagine de 2MP si o maresc cu un soft, de exemplu irfanview, la 5MP sau cand am o imagine mica pe ecran si o maresc ca sa o vad mai bine.
Prin interpolare nu se obtine calitate, in schimb se mareste inutil marimea fisierului imagine.
Se foloseste interpolarea in scop comercial cand se doreste sa se vanda un dispozitiv de calitate inferioara promitand un numar mai mare de MP decat are in realitate. Nu de putine ori nici nu se mai spune ca se foloseste interpolarea ci se da direct rezultatul final: camera de 5MP sau camera de 13MP.
Daca interpolarea e de calitate, se obtine o poza putin mai buna decat daca am mari noi poza de 2MP cu un software obisnuit, insa rezultatele in general nu sunt chiar asa de bune.
E de preferat o camera de 5MP uneia de 2MP interpolata la 5MP.
Totusi, daca dorim sa cumparam un aparat care foloseste interpolarea (din cauza pretului mai redus), e bine sa vedem cum ies pozele ca sa vedem daca ne place sau nu ceea ce cumparam.

Întrebări similare