| Ion1989 a întrebat:

Inainte am investit multi bani intr-un PC, in componente de PC si dupa am observat ca de fiecare data tot apare cate ceva nou, de fiecare data tot apar componente noi care costa tot mai multi bani si alea care le-am cumparat devin invechite si nu mai sunt bune de nimic zic ca tot apar placi video noi, placi de baza noi cu socket nou, rami, processoare noi, daca acum iau rami ddr5 si peste un an, doi, apar ramii ddr6, apar carcase noi, monitoare noi si de fiecare data cand cumpar, cu timpul toate devin invechite si iar trebuie sa le schimb sa tot trec pe ce este nou aparut, pe mine nici nu ma mai pasioneaza
"PC-urile" nici "jocurile" nimic, mie imi cam ajunge un PC care sa aiba o placa video minima gtx 1080, 16 gb ram ddr4 care sa il pot folosi doar pentru programe, pentru accesat browser-ul si pentru scos ceva pe imprimanta si cam atat, mie se pare ca cheltuiesc banii ca un prost pe componente, cu banii mai bine imi cumpar altceva folositor, util, merita sa investesti banii in componente de PC? Pe mine asta tot ma deranjeaza, ca de fiecare tot apare cate ceva nou si cu timpul componentele care le-am cumparat, devin invechite si nu mai sunt bune de nimic

5 răspunsuri:
| johnnny123 a răspuns:

Felicitări, ai descoperit că tehnologia progresează.

| lpavel a răspuns:

Acum depinde cum vezi acele cheltuieli... ca pana la urma cheltui acei bani pentru distractia ta/ divertismentul tau! Daca tu crezi ca distractia ta in timpul liber nu valoreaza atat atunci nu mai cumpara si gata.
Oricum componentele pc-ului trebuiesc schimbate la 5, 6, 7 ani nu la 1 an, vorbesti aberatii!
Cat despre tipul de rami, astea sunt pe ultimul loc cand e vorba de jocuri! Tipul de rami conteaza prea putin, cantitatea conteaza cel mai mult! Adica un joc va rula la fel de bine si cu rami DDR3, nu ai nevoie neaparat de DDR5! Placa video e cea mai importanta componenta la un pc de gaming, urmat de procesor iar apoi de cati gb memorie ai la rami nu de tipul lor, tipul lor abia se simte diferenta...
Ce sa zic eu ca sunt pe laptop si la fiecare 6 ani cumpar cate un laptop de ultima generatie. Ultima a costat 130 de mil. cred ca urmatoare va ajunge la 200... laughing Asta e, e scumpa distractia noastra! O sa cumpar pana imi voi permite apoi viata mea de gamer va lua sfarsit laughing

| Ion1989 explică (pentru lpavel):

Care 5,6, 7 ani? Tu habar nu ai pe ce lume traiesti, componente noi apar odata la 1 an, 2, anul viitor iar o sa apara processoare noi, precum ryzen 10000, si ultimele processoare au aparut in 2024

Cu rami ddr3 nu poti juca un joc aparut in 2025

Mie nu imi plac jocurile, cum intru in joc direct cand sunt pe meniu incep sa ma plictisesc foarte tare