|

Mereu cand imi schimb sistemul de operare, calculatorul etc, salvez toate fileurile din cel vechi. Astfel am un calculator in care practic am fileuri incepand cu 1999. As vrea sa vad cele mai vechi fileuri pe care le am, sa mai imi amintesc ce faceam eu pe vremuri pe calculator. Problema e ca in 20 de ani... am strans deja extrem de multe fisiere si manual mi-ar lua o eternitate pana as gasi cele mai vechi fileuri, a trecut multa vreme si nu mai stiu exact unde sa ma uit. Cum pot sa dau un search la cele mai vechi fileuri din computer?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| a răspuns:

Din cate stiu nu exista o functie specifica de search din windows care ar putea face asa ceva. Depinde si de marimea ce ai acumulat-o in total.

Dar, eu am un program numit Search Everything( https://www.voidtools.com/ ) ce iti indexeaza toate fisierele si filele mai bine ca windows, ca sa poti gasi mult mai usor tot ce vrei. Iar una dintre functii e sa sortezi dupa data creata, modificata etc. si apoi sa ii dai Ascending pentru a incepe cu cea mai veche.

Eu am in total 2 Tera si jumate de file si a durat cam 3 minute cat am scris comentariul si gasit linkul ca sa imi arate cele mai vechi file, cu un procesor i7-7700. Dar asta doar dupa indexarea initiala cand am instalat programul acum cateva luni.

S-ar putea sa dureze destul de mult timp prima data cand instalezi programul, depinzand si de performanta calculatorului tau.

Si apropo! Tine minte ca data creeari e un pic ciudata la fisiere, in program prima data vor fi niste fisiere destul de recente, dar dupa ce treci de fisiere mai in jos, ai sa gasesti sortate potrivit file individuale. Nu m-am gandit niciodata ca pot sa imi gasesc file din 2005! :)

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Aoleo ai file de peste și pui din '99? Nu le-a ars eclipsa?

| explică (pentru InYourMind):

Fu amuzant raspunsul =) imi pare rau ca nu pot sa dau 2 funde rolling on the floor)

| a răspuns (pentru raduspace10):

Vai ce păcat sad acum am minus o fundita