| Guest10 a întrebat:

Pot sa activez windows10 pe mai multe calculatoare cu acelasi cod? Pot face de undeva rost de cod pentru activare Windows10 gratis?

3 răspunsuri:
| DoarBogdan a răspuns:

Daca iti cumperi o licenta OEM, aceasta poate fi activata doar pe un singur PC/laptop/sistem, pentru ca se leaga de placa de baza (desi presupun ca daca ai avea inca un sistem cu o placa de baza absolut identita, probabil ar merge).

Daca iti cumperi licenta Retail (care este mai scumpa), poti sa iti activezi Windowsul pe mai multe PC-uri pentru acea versiune de Windows, de oricate ori vrei.

Legat de modul de procurare al unei licente... ai putea sa cumperi una, sa o castigi la diferite concursuri/giveaway, sa o primesti gratis.

Sper ca ti-am fost de folos. Zi faina in continuare.

| Wr3nch a răspuns:

Da, daca ai zeci de milioane pentru o licenta enterprise. Nu, nu da nimeni chei gratis. Dar se poate folosi lejer fara activare si primesti toate updates, nu are rost sa te complici cu solutii ''gratuite'.

| NLS a răspuns:

Windows 10 NU necesita neaparat activare pentru a functiona.
Apare un mesaj in dreapta jos, si inca unul in ecranul de Settings, dar sunt inofensive, si doar informative, nu ti se blocheaza Windowsul, la fel ca in cazul Windows 7, dupa ce trecea perioada de Trial.
Il poti folosi neactivat bine mersi, fara limite de functionalitate sau de timp.

PS>
Doar cu o cheie VL (Volume License) vanduta companiilor, NU persoanelor de rand, poti activa mai multe calculatoare deodata.

Cu o cheie Retail poti activa licenta pe mai multe PC-uri, insa nu in acelasi timp. Practic, o poti folosi pe alt calculator, dupa ce ai dezinstalat-o de pe primul.


Poti cumpara licente ieftine, de pe anumite site-uri, insa nu e deloc recomandat (o poti pierde dupa un timp... vezi in linkul de mai jos motivul... mi s-a intamplat si mie)

https://www.youtube.com/watch?v=CWy99VMFsMM&t=182s

Unele sunt cumparate in mod legal, de la Microsoft, folosind metode ilegale de plata (carduri si Paypal-uri furate).
Cand Microsoft intra pe fir, ca urmare a plangerilor pagubitilor, le dezactiveaza si tu ramai cu buza umflata.

Altele sunt oarecum legale, fiind instante ale unor chei VL.
Nici acestea nu sunt legale.
Altele sunt chei pentru sisteme Refurbished.
.....LA fel. (plus ca tu nu stii exact ce cheie iti ofera respectivul dubios)