Hmm eu stiam ca doar la i3, i5 si i7 exista modele cu "k" care au multiplicatorul deblocat. ma rog mersi de raspuns.
Nu prea voiam sa-i maresc FSB-ul decat multiplicatorul
Probabil ca doar unele modele i3 i5 i7 au multiplicatorul deblocat
Da, baietii de mai sus is... ma rog. Aproape totate procesoarele din serile Exxxx si Qxxxx au multimplicatorul deblocat. Ala il are deblocat.
http://valid.canardpc.com/cache/screenshot/1427752.png
Mersi de raspuns! Nu prea am bani sa-mi schimb proceosrul (din cauza ca va trebui sa schimb si placa de baza ca dupa cum stii E5700 foloseste un socket mai vechi. ) si decat sa stea acolo si sa-mi incetineasca sistemul mai bine ii fac un overclock marindu-i multiplicatorul, din 15 la 16.5 poate apoi si mai mult dar mi-e cam frica cu temperaturile, iarna avea maxim 50 in full load acum are 57 uneori chiar 60 si vreau sa zic ca (,) carcasa este un Chieftec si e bine aerisita. dar e cald in camera.
Poti sa ridici mai mult de atat la multimplicator. La cat ai pus tu acolo, e egal cu 0. Oricum, ai grija la temperatura, sa nu depasesti 65-70 grade cand ii faci probe(load)
Hmm multiplicatorul nu vrea sa creasca peste 15 (min e 6 si max e 15) asa ca am modficiat FSB-ul si am ajuns la 3. 3Ghz si vad ca e stabil, sa vad ce termeraturi va avea dupa 2-3 ore de randari si rulat prime95 dupa care o sa mai maresc frecventa.
Mihai_7203 întreabă:
searatarziu întreabă: