| king4aday a întrebat:

Recent mi-am cumparat un laptop nou si dupa instalarea sistemului de operare (W7) am observat ca HDD-ul lucreaza incontinuu cu mici, mari intreruperi. Asta deduc din sunet, scartaitul tipic care se aude cand HDD-ul e accesat. Am cautat pe internet solutii pe care le-am si rezolvat - am dezactivat indexarea fisierelor / am sters un program care administra HDD-ul - dar, problema a ramas. M-am uitat ce programe/procese acceseaza HDD-ul, nimic dubios sau iesit din comun. Am instalat antivirus, se pare ca totul e curat. Aveti idee cum as putea sa scap de problema asta? (sau e ceva normal?)

2 răspunsuri:
| nutepriveste21 a răspuns:

Mai verifica la start/toate programele/accesorii/instrumente de sistem/defragmentare disc sa nu fie activa defragmentare programata. Desi nu facea zgomot se vedea dupa ledul hdd ca lucra de zor fara ca eu sa dau comenzi. Am descoperit asta intamplator cand am vrut sa defragmentez c-ul si am constatat ca desi trecuse un an nu era nimic de defragmentat pentru ca el facea asta periodic.Dar lucru intens poate aparea si datorita unui virus.

| NGheorghe a răspuns:

O sa scapi de "scartait" numai daca iti cumperi un HDD silentios sau un SDD, ca si eu am W7 si se pare ca sistemul asta nu sta deloc mai ales dupa 1 noaptea, desi am 8Gb RAM transferurile de pe HDD nu inceteaza numai cand il sting...probabil ii din cauza securitatii marite pe care o au fisierele (daca am un desen sau schema modificata de 10 ori ma lasa sa o recuperez pe oricare dintre ele, se pare ca W7 nu sterge nimica, si memoria RAM o gasesti toata in C:\pagefile.sys)
... mai asculta si tu ceva muzica sau radio, etc.