| Monkeydluffy033 a întrebat:

Salut. Acum 2 saptamanii mi-am instalat pe laptop, Linux Mint 22 'Xia' si acum vreau sa ma intorc la Windows 10 si vreau sa imi explicati cum sa instalez Rufus pe Linux ca sa imi pot face stick-ul cu Windows 10.

10 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Instaleaza https://support.google.com/chromeosflex/answer/11541904?hl=en

Alegi un sistem de operare modern, mereu adus la zi, sau alegi sa fii momeala pentru scriptkiddies?

| Monkeydluffy033 explică (pentru doctorandus):

M-am interesat si de acest sistem dar poti rula doar programe google nu si alte aplicatii.

| doctorandus a răspuns (pentru Monkeydluffy033):

Dap, nu poti sa le ai pe toate in acelasi timp.

| doctorandus a răspuns:

Si ca sa-ti dau o reteta sa instalezi Windows 10.

Mergi pe https://uupdump.net/known.php?q=windows+10

Alegi limba si optiunile.

Despatchezi zip-ul in /home/icsulescu/Downloads/uupdump

Rulezi fisierul.sh

Astepti pana produce ISO.

Formatezi un stick USB cu FAT32 (vfat). Asta o faci cu gparted.

Te duci pe stickul USB:

cd /media/icsulescu/numelestickului
7z x /home/icsulescu/Downloads/uupdump/numele.ISO
sync
poweroff

Pe urma instalezi Windows 10 de pe stick.

| doctorandus a răspuns (pentru doctorandus):

Dar mai bine faci cum ti-a spus NLS.

| doctorandus a răspuns (pentru doctorandus):

Si da, daca-ti salvezi documentele pe OneDrive, câștigi un an in plus de aduceri la zi gratuite.

| lpavel a răspuns:

Rufus nu functioneaza pe linux! el a fost creat pentru windows! mergi la un prieten il faci acolo...

| NLS a răspuns:

Rufus nu exista nativ pe Linux
dar poti folosi balenaEtcher (e cel mai folosit, doar alegi imaginea ISO si dai Next...)

Exista si Ventoy (e preferatul meu pe Windows), dar in Linux trebuie instalat din Terminal in prima etapa.

INSA esti sigur ca vrei sa te intorci la un sistem de operare ce din octombrie isi pierde suportul?
Macar fa un amar de bine si instaleaza versiunea Windows 10 IOT LTSC (se gaseste pe net pe Internet Archive.org si in alte locuri )

Cu acesta vei avea liniste pana in 2032. Primeste inca 7 ani actualizari de securitate.

Daca nu te descurci, scrie-mi.

| Monkeydluffy033 explică (pentru NLS):

Am instalat si Windows 10 IOT LTSC dar nu puteam sa ii activez licenta si dupa fiecare ora laptop-ul meu se oprea pentru ca licenta era expirata.

| doctorandus a răspuns (pentru Monkeydluffy033):

Meh, eu am instalat asa ceva pe un MacPro 1.1 si pur si simplu afisa subtil faptul ca Windowsul nu era activat.

Caută insa activarea de la mormântul in masă.