| misu2315 a întrebat:

Salut! Am o problema la un laptop nou. Vreau sa pun Windows 7 sau 10 pe un CD dar cand pun CD-ul in laptop intru in BIOS si nu stiu ce sa fac de acolo. M-am dus la Boot dar nu imi gaseste CD-ul. Am luat copia de windows de pe un site care mi-a dat un fisier ISO si l-am deschis cu deamon tools si am pus ce era in fisier pe DVD. Trebuie sa maii pun ceva in CD ca sa-l citeasca sau ce?

3 răspunsuri:
| lpavel a răspuns:

1- in bios NU trebuie sa gaseasca cd-ul ci cititorul cd-dvd!
2 - dvd-ul trebuie sa-l faci bootabil, deci cu daemon tools nu se poate!
3 - esti la pamant = roaga pe cineva sa-ti faca! Bafta!

| dannyel86 a răspuns:

Un disc bootabil nu se face cum ai procedat tu. Se inscriptioneaza cu un soft (Nero sau alte asemenea) care are optiunea "Burn image to disc". Acel iso e o clona dupa un disc bootabil, iar "Burn image to disc" - sau alte asemenea optiuni din softurile de inscriptionare - te ajuta sa faci o copie bootabila, la fel ca imaginea de disc de care te folosesti. Informeaza-te din tutoriale cum faci treaba asta si care sunt pasii de urmat, pentru ca incercarea ta sa fie un succes.
In Bios la Boot, pe pozitia 1 trebuie sa fie selectat CD/DVD, pentru a putea instala un sistem de operare de pe disc. Fiind operatiuni care pot crea probleme, te sfatuiesc sa apelezi la o persoana care are cunostinte IT. Lucreaza cu cap, ca sa fie bine! happy

| gelu1970 a răspuns:

Imaginea iso trebuie sa o scrii pe dvd
foloseste ImgBurn free si nu ii modifica viteza de scriere ce o alege.
daca nici asa nu merge, atunci ori imaginea nu e ISO ori nu salvezi modificarile in bios ca sa startezi cu dvd-ul.