| Sawarekh a întrebat:

Salut, ce curs de Web Designer și UX/UI Designer îmi recomandați, pentru a fi recunoscut la angajare?

Am deja cunoștințe destul de solide în domeniu și un portofoliu decent, însă îmi doresc să obțin o diplomă recunoscută, în special pentru a avea mai multă credibilitate la angajare.

Sigur că nu strică să învăț lucruri noi, dar principalul meu obiectiv este să obtin o diplomă.
Oameniilor le place portofoliul meu, sunt chemat la interviuri, însă observ că sunt câteva dezavantaje, daca nu ai diploma.

De exemplu la ultimele două interviuri, m-a intrebat „pe ce bază" sa mă angajeze, daca nu am diplomă.

iar la al 2-le-a mi-a spus că e greu sa negociezi salariu fara o diplomă sau fara experiență în domeniu.

Observ că agențiile serioase, pun accent pe aspectul asta...așa că, mce cursuri îmi recomandați, care să fie recunoscute oficial în România pentru a mă putea ajuta.

Mulțumesc!

7 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

Credibilitatea ti-o da portofoliul, nu niste diplome. Ai fost la interviuri cu niste imbecili. Daca esti bun, lucrezi direct cu clienti externi, nu cauti sa te bagi sclav. Nu exista agentii serioase la noi.

| Sawarekh explică (pentru GabiDumitrescu):

Man, nu am clienti si nu pot atrage, nu ma pricep sa ma vand.
Deci tot prin intermediul unei agentii/echipe pot sa fac asta.
Dar inteleg ce spui

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Sawarekh):

Invata sa te vinzi!

| Sawarekh explică (pentru GabiDumitrescu):

Lumea e instabila si nu imi ofera o certitudine ca o sa am clienti constant, de aceea mizez pe o echipa, ideea de frelencer nu imi pare o idee care iti asigura pe urmatorii 5 ani de exemplu, ceva constant in care sa poti supravietuii.
E doar parerea meahappy

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Sawarekh):

In cazul asta nu ai incredere in tine. La o adica iti poti externaliza partea de marketing.

| Nocthyra a răspuns:

Fiind în posesia mai multor certificate (AWS, Azure, Google Cloud) pot confirma faptul că, cel puțin pentru software development, certificările nu sunt atât de relevante, cu atât mai mult dacă nu sunt însoțite de cunoștințe reale.

Pentru UX/UI Design, momentan nu știu ce curs ți-aș putea recomanda care într-adevăr să merite banii. Poate doar ceva cu un brand global recunoscut (Nielsen Norman Group, Google UX Certificate).

Also, spui că nu ai experiență în domeniu, dar ai cunoștințe solide. Dacă ai învățat în mare parte singur și ai ajuns în punctul în care ai skill-uri destul de solide și portofoliu decent, de ce nu se concretizează în oferte? Adevărul e că ce știi și ce poți livra contează enorm.
Probabil portofoliul nu arată clar procesul tău, nu evidențiază vreun impact concret și mai ai nevoie de proiecte reale. Cred că cel mai important este să fii sincer cu tine și să vezi unde trebuie să mai lucrezi pentru a putea avea o evoluție profesională reală.

| Sawarekh explică (pentru Nocthyra):

Salut, Mercii pentru informatii...cam asta arata, portofoliul arata ca am talent, fiindca lumea ma cheama la interviu.

Dar dupa ce vad ca nu am experienta sau diploma, fac pasi inapoi.
Nu inteleg de ce majoritatea spun ca nu e nevoie de diploma, daca patroni asta vor imi pare rau man...
Sunt complet de acord ca nu ar trebui sa fie nevoie de diploma, dar daca ei tin cont, eu ce sa fac?

Am ramas si eu socat cand mi-a zis doamna respectiva care tinea o agentie prestigioasa, una din cele mai vechi, mi-a spus clar ca daca nu am o baza care sa ateste cu o acreditare, nu m-ar angaja ca nu prezint credibilitate.