|

Salut! De cateva luni de cand mi-am cumparat un ssd (Kingston UV500 de 240 gb) am probleme la bootare, mai exact de fiecare data cand pornesc PC-ul. Daca sting PC-ul si il aprind imediat, nicio problema. Daca il las stins cateva zeci de minute, o jumatate de ora, cand il aprind am una dintre urmatoarele probleme:

-Booteaza windowsul, ma loghez (windows 10 64 bit) dupa aproximativ 1-2 minute, freeze si/sau bluescreen;

-nu booteaza, nu mai citeste windowsul de pe ssd si trebuie sa ii dau restarturi intr-una rugandu-ma sa il vada intr-un final sau sa il trag din priza, "sa scot" curentul din el.

Am mai avut un ssd inainte de acesta, tot de la Kingston (ssdnow uv400) de 120 de gb, pe care l-am schimbat dupa vreo 10 luni de folosinta in care nu a avut absolut nicio problema, dupa care a inceput sa aiba aceleasi probleme ca uv500.

Nu am decat windows-ul instalat pe ssd si inca cateva jocuri, in total mai avand liber ~150 gb.

Componentele PC-ului:

-Placa de baza ASUS H110M-C, Socket 1151

-Memorie HyperX Savage Black 8GB, DDR4, 2133MHz, CL13, 1.2V

-Procesor Intel® Core™ I5-6500, 3.2GHz, Skylake-S, 6MB, Socket 1151, Box

2 Raportează Evaluează
2 răspunsuri:
| a răspuns:

Reinstall win / incearca sa bagi doar ssd prima data sa ii bagi win si supa sshd/hdd-ul
De acolo te descurci sa ii formatezi si faci partitii in win 10
Eu am avut o problema in care nu vedea sshd ul si i am scos dvdwriter ul happy
App incearca sa nu te grabesti
Enjoy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Incearca actualizare de bios, foloseste un slot diferit, foloseste un windows clean, o reinstalare curata, cu toate driverele actualizate, apoi verifica ramii cu memtest, hdd-ul daca ai cu hdd sentinel, verifica procesorul, placa video in diferite benchmark-uri, curata-le de praf, pasta termoconductoare. Bluescreen-ul e greu de "detectat". Trebuie sa iti faci log-uri la eroare, apoi sa le faci un debugging.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează