| JohnJames a întrebat:

Salut. De curand mi s-a ingreunat functionarea laptopului si am zis sa instalez windows-ul din nou. Dupa instalare mergea mai rau ca inainte si la procesor de la nota 7 a ajins la 2, 9 (am instalat toate driverele care trebuie). Apoi am luat un alt CD cu windows 10 si l-am pus pe acela si mi s-au modificat partitiile in GPT. Bineinteles mergea greu din nou. Nici asta nu inteleg, de ce dupa ce instalez un windows merge mai greu ca inainte? Laptopul il am de jumatate de an (Hp 350 G1 cu procesor I5). Bun trecand peste partea asta...am incercat sa instalez un windows 7 original, iar la instalarea windowsului nu ma lasa sa dau next sa se instaleze windowsul pe o partitie. Am cautat ceva chestii pe net si am reusit sa schimb GPT in MBR si a mers, insa dupa ce am instalat windowsul din nou aceleasi probleme + altele noi. Pornea foarte greu, partitiile am fost nevoit sa le fac eu manual sa apara si nu ma lasa sa fac multe chestii, iar cand ma uit mai bine, disk-urile erau din nou GPT...Am zis ca asta e, nu mai instalez iar windows-ul si il lasa asa dar la instalarea a mai multor aplicatii se simtea o diferenta mare. Driverele mi-au luat 3 ore sa se descarce si deobicei durau maxim 15-20 de minute. Tin sa mentionez ca inainte am mai incercat sa instalez windowsul de inca 3-4 ori si la fel. (Era acelasi DVD cu windows 7 care prima data mi-a dat nota 7 la procesor, apoi 2.9). Intrebarea mea finala (care necesita putin mai multa complexitate. Deci rog sa raspunda cine se pricepe, iar daca doriti sa ma ajutati va pot da si Facebook-ul meu). Laptopul este aproape nou si instalez programele de baza, filmele le sterg dupa ce ma uit la ele, am grija de el, am antivirus, il curat saptamanal. Dar de ce imi merge asa greu?! Am avut inainte un laptop cam de 3 ori mai rau (de prin 2008) si mergea mult mai bine ca asta luat in 2015. Care e problema? Ce o fi neinregula? Nu mi se pare normal sa sacadeze la cateva ore dupa ce pun windows-ul si sa astept o performanta mai slaba ca laptopul vechi. Nu pot sa dau link la laptopul meu actual pentru ca sunt pe telefon, dar am spus si mai sus modelul (hp350 g1 cu procesor i5).

7 răspunsuri:
| K0sti a răspuns:

Din simplul motiv ca trebuie curatat si pasta termica schimbata! Procesorul se incinge si intra in protectie termica, scazand drastic performantele, ceea ce e corect si logic! Greu...

| JohnJames explică (pentru K0sti):

L-am curatat, am precizat mai sus ca am grija de el. Iar pasta termina nu cred ca are nici un fel de legatura. Aia se schimba dupa minim 2-3 ani, nu dupa jumatate de an de cand il am. L-am luat nou, nu second.

| K0sti a răspuns (pentru JohnJames):

Ce inseamna la tine curatat? Aia crezi tu ca se schimba dupa 2-3 ani! Pasta termica originala e foarte proasta! Asta un aspect! Curatit inseamna desfacut, scos coolerul de pe procesor, curatit radiatorul de praf si schimbata pasta! Asa ca lasa vrajeala!

| JohnJames explică (pentru K0sti):

Stiu ce inseamna curatat. Nu-s asa paralel. Despre pasta termica stiam ca se schimba odata la multi ani. Nu stiam de pasta originala ca nu e buna

| K0sti a răspuns (pentru JohnJames):

Se schimba in functie de pasta, de calitatea ei, daca e proasta isi schimba repede propietatile din cauza temperaturii si se usuca! O pasta buna pe care o schimbi la 3 ani e cea cu particule de argint! Dar daca laptopul e asa nou, inseamna ca e in garantie, deci nu aveai cum sa-l desfaci ca sa faci operatiile de mai sus, doar daca renunti la garantie! Deci nu prea stiu ce ai curatit tu...

| Nicolaiciuc_Ionut_2000 a răspuns:

In cazul in care nu folosesti calculatorul pentru a te juca toata ziua iti recomand "linux", ocuma mai putin si functioneaza mai bine, ba chiar "nu exista virusi" pentru el, dar dejavantajul e ca nu e foarte bun pentru jocuri si ca e putin mai complicat sa umblii pe el (utilizatorii de linux iti dau niste comenzi pe care sa le pui in terminal cand vrei sa instalezi ceva(nu e obligatoriu pentru toate aplicatile)), iti recomand versiunea Ubuntu linux, in caz ca nu vrei sa reinstalezi din nou windowsul ai putea ca sa ai doua sisteme de operare (linux si windows) iar daca o sa-ti placa ilnux exista versiunea Kali linux special pentru securitate.

| JohnJames explică (pentru Nicolaiciuc_Ionut_2000):

Nu ma ajuta deloc linux-ul. Am nevoie de design, de jocuri, de programe. Nici nu se pune problema de un linux. Eu altceva am intrebat, dar in fine. Mersi oricum de idee.