| Sandu3 a întrebat:

Salut.De ieri am un televizor smart AIWA care se poate conecta la internet printr-o mufa RJ45 sau Ethernet cum i se mai spune.Am internet la un computer dar acum vreau sa cuplez si televizorul.Deci trebuie inca un cablu cu mufa RJ45 spre televizor ca sa am internet si pe el.Acum cativa ani mi s-a dat de la DIGI la care sunt abonat un fel de"stick"pe care il foloseai daca internetul prin fibra nu mai mergea, la care intre timp am renuntat si a fost dezactivat. Daca nu mergea internetul bagai acel stick in unul dintre mufele USB ale unitatii calculatorului si aveai internet.Sau il puteai folosi daca aveai un laptop si puteai merge in parc ca sa ai internet si acolo.Nu pot face acelasi lucru cu televizorul? Adica sa evit o gaurire de pereti sau tocuri de usi si sa fac treaba mai simpla.Cuplez acel stick la unul dintre USB-urile televizorului si... sper sa mearga.Mentionez ca nu am ruter.Stie cineva daca as reusi?

5 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

Nu merge cu acel stick.
Dar ai putea căuta un router 4G cu ieșire Ethernet, asta dacă nu cumva ai și wifi la TV.

| gabicoo a răspuns:

Cu acel stick ai traficul de internet limitat la maxim 10 GB pe lună - pe cablu este nelimitat.
Dacă ai internet prin cablu îți pui un router și te conectezi la PC și TV Smart prin wireless. Dacă PC sau TV Smart nu "prind" wifi (puțin probabil să fie așa cel puțin în cazul TV Smart) îți cumperi adaptor usb pentru recepția wifi. Un router wireless bunicel te costă undeva la 150 lei iar un adaptor usb pentru recepția wifi undeva la 25-30 lei. Eu am și router și adaptor de la TP- link luate anul trecut din Altex. Nu știu care sunt prețurile acum.

| NLS a răspuns:

Cum se numeste Modemul (numele complet al modelului)?
Cam 90% dintre modelele din ultimii 10 ani, contin router integrat.

Vorbeste la DIGI sa ti-l schimbe, daca contractul e facut in urma cu foarte multi ani.
SAU iti cumperi tu un router separat, mare scofala.
(daca TV-ul are Wi-Fi. Daca nu, trebuie sa cumperi un adaptor USB, ti-a spus si gabicoo de el)

https://www.ebay.de/......6090995082

Acele stickuri de care spui, au viteza mica, sunt limitate ca si cantitate de date (foarte putin pentru 2025), si nu merg decat pe Windows. Din cauza ca Android, sau TizenOS, sau WebOS nu recunosc acel driver creat pentru Windows, nu vor recunoaste stickul.

| GligoresiLaruca a răspuns:

Orice tv smart din ultimii 10 ani are Wi-fi.Nu are cum sa functioneze cu stick-ul usb.

| Alin7D a răspuns:

Nu va funcționa din păcate. Pot sa te ajut cu alte sugestii daca vrei. Poți conecta TV-ul prin WiFi?