Am precizat, difereta claselor, 86 si 100. Este vorba de un server DHCP de la Digi probabil, insa nu-mi dau seama cum rezolv eu un domeniu extern
Adica... "192 e local", no sh*t sherlock
Port forward se face pe un device local, căruia i s-a alocat un ip local (192.168.0.1, 0.2, 0.3, in funcție de cum este setat router-ul să aloce adresele ip). În router găsești lista de dispozitive conectate. Fiecare are un ip alocat. Iei ip-ul local pentru care vrei să deschizi un anume port, adaugi o regulă la port forwarding (Lan), nu WAN! Setezi ip-ul + port-ul pe care vrei să-l folosești.
Este evident că ip-urile diferă, router-ul are un ip standard, iar ip-ul tău public este furnizat evident de către ISP (care poate fi dinamic sau static și diferă). Ip-ul local este una, cel public este altă treabă!
Pentru ce port dorești să faci forwarding? Teoretic, Digi blochează următoarele porturi pentru
menținerea securității datelor : 25, 53, 123, 135, 136, 137, 138, 139, 161, 445, 1900. Nu poți face port forward pe aceste porturi, trebuie dezactivată protecția pentru aceste porturi din contul tău Digi, setări, servicii, port.
Mi-ai raspuns exact acelasi lucru precum coelgul de mai sus, doar ca intr-un fel mai explicit.
Sunt contient de diferenta dintre LAN si WAN. Am specificat clar in intrebare clasele IP: 100 si 86. Ma intreb, oare de ce sa fiu destul de plictisit incat sa fac eu un rule custom DHCP care sa-mi aloce ip-uri din clasa 100 in casa? ![]()
Presupunerea mea este ca cineva face DHCP pe scara blocului. Cei de la RDS inca nu au solutionat, asa ca inca caut raspusuri peste tot
Nu are absolut nici o legatura portul, asta doar specifica sursa aplicatiei unde sa faca forwarding. Problema este rezolvarea ip-urilor
Uite ca sa iti dau un exemplu in clar: Am cerut unui vecin sa acceseze un port pe clasa IP 100 de mai sus, si raspunsul a fost 200. Daca acesta este accesat din alta retea (Vodafone, telekom s-a.) se primeste timeout. In cele n apeluri date, mi s-a raspuns ca ar fi o setare in contul digi, insa singurul lucru "util" de acolo este domeniul lor free (.go.ro) dar asta o sa bata catre ip-ul public, nu catre router-ul meu.
Intelegi buba?
Tu nu poti sa ai mai mult de 1 ip public in acelasi timp. Intrii in router si la host pui adresa locala la routeru nou, sau exista optiune de forward
Pana la urma cei de la RDS m-au lamurit, dupa cateva mailuri. Aparent ei au facut un NAT in tot blocul, si de aceea se trimetea DHCP pe toata scara. Se poate rezolva prin activarea DDNS-ului din contul Digi online, care o sa faca un request permanent al aceluias IP in NAT, pentru a fi capabil de port forwarding.
Apropo: faza cu "1 ip public in acelasi timp" este atat de eronata, incat o sa te las pe tine sa te documentezi
lloooooooooooooooooooooooooooooo... întreabă:
vladutzumuresan1996 întreabă: