| Daragangabriel10 a întrebat:

Am o problema folosesc inetrenet de la Akta cu o viteza de 60 mbps. Am un router de 2, 4 ghz care poate sa imparta pana la 300 Mbps dar merge foarte greu iar semnalul nu ajunge mai mult de 10 metri. Este problema de la router sau de la furnizorul de net? Sper sa fii inteles ce am vrut sa zic. Daca mai este ceva de zis lasati intreabre si o sa va raspun.

7 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Viteza de 60 Mbps este limita maxima pe care-ti permite furnizorul, iar ceea minima este 0.

Routerul imparte semnalul, aproximativ 20% din viteza se pierde prin router, iar spre wi-fi ajunge cca. o treime, iar restul se imparte la numarul de calculatoare conectate prin cablu.

Nu toate paginile de internet raspund cu acelasi viteza. Un server mare raspunde mai repede ca unul facut pe un calculator PC obisnuit. De asemenea, serverele apropiate raspund mai repede decat cele indepartate.

Din motivele de mai sus, chiar daca limita de sus la cerul liber, sunt foarte multi factori care franeaza internetul, chiar daca viteza maxima este mare.

Aici iti poti masura viteza de incarcare /descarcare a internetului in regiunea ta sau la un server de masurare din lume:
http://www.speedtest.net

| cezar003 a răspuns:

Cu laptopul prind lângă router aproximativ 90 Mbps maxim alocat care il am la Rds fiind 100Mbps, pe când în ultima cameră, unde semnalul bate la limită (1-2 liniuțe), nu trec de 2-5 Mbps. Așadar, nu este suficient să ai semnal în toată casa, trebuie să ai unul puternic.Iar o raza de 10m este dubios de mica pentru banda de 2, 4ghz.In concluzie routerul este varza, iar pe furnizor il poti verifica conectandu-te direct prin cablu

| Daragangabriel10 explică (pentru cezar003):

Bun, daca as mari viteza la 100 Mbps s-ar schimba ceva?

| Daragangabriel10 explică (pentru cezar003):

Bun, daca as mari viteza la 100 Mbps s-ar schimba ceva? Si venind vorba chiar daca am pc-u oprit si cablul de net scos tot la fel de slab imi merge si problema este ca asa merge de cand am luat Routerul

| iAMVi a răspuns:

Akta este o firma de rahat, cel mai probabil este de la ei. La mine este imposibil ca intr-o luna 5-6 zile internetul sa nu mearga foarte prost ori 1-2 zile sa nu mearga deloc...

| bystefu a răspuns:

Poate ca e de la amandoi.Nu ma pricep la Akta,insa cred ca daca tu ai router ei ofera un modem pe Pppoe,cum spunea si amicul.

Ia cablu utp din acel modem (excludem deocamdata router-ul wifi,te legi direct de la sursa de internet) si fa un test de viteza.
Vezi ce valoare ai,daca e mica inseamna ca nu e din router, daca e mare, pune router-ul si fa testul din nou. Daca e viteza mica, incearca sa iti iei alt router, de preferat sa te uiti la puterea procesorului lui.Ai putea sa iti iei si un switch, dar la banii lui iti iei router si iesi mai bine.

Inainte de a lua un router, mai recomand.Da restart la modem si router, incearca un test de viteza si dupa alt dispozitiv.Verifica cablurile utp(cablurile de retea), inlocuieste cablul cu un altul si refa testul.Asigura-te ca router-ul wifi este pe B/G/N si nu doar pe B/G, o metoda mai veche de transfer.

| xPanth3r a răspuns:

Salut! Problema poate fi a router-ului! Eu am folosit internet-ul AKTA, si il am folosit direct pe cablu fara router mi-a mers bine! Acum din pacate nu mai folosesc deoarece sunt in afara si nu mai am cum! Incearca o resetare a router-ului (va trebui sa pui din nou datele PPPoE in setarile router-ului) sau schimba router-ul! Apoi revino cu mai multe detalii aici! Toate cele bune!