Fiecare placa suporta un anumit tip de meorie. Au fost la un anumit moment placi combo care au suportata ddr (sau ddr1 cum vrei sa zici) si ddr2 dar pe sloturi separate, definite prin culori diferite.Acum nu se mai fabrica asa ceva. Si chiar daca anumite frecvente se intrepatrund nu se poate monta alta memorie din cauza formatului si a alimentarii diferite. Adica: o memorie ddr2 de 800 Mhz nu intra intr-un slot ddr3 tot de 800 Mhz si nici nu se poate alimenta deoarece tensiunea pentru ddr3 este mai mica.
Nu știu să existe așa ceva; mai ales că ar însemna să aibă pentru fiecare tip câte un slot separat pentru a monta memoria. Acum vreo zece ani mai erau unele plăci care puteau fi dotate fie cu RAM de 30 de pini, fie cu 72. Dar a trecut mult timp de atunci, iar în ziua de azi se caută miniaturizarea maximă, nu umplerea cu sloturi inutile.
Dabia au aparut memoriile DDR4 si tu visezi la ddr5?
Sau vorbesti despre memorie video?
Placa de baza poate suporta unul sau mai multe tipuri de memorie specificate in manualul de utilizare al placii.
Memoriile sunt diferite: nu se poate inlocui o memorie ddr2 cu o memorie ddr3 si nici invers.
Majoritatea placilor suporta doar un anumit tip de memorie.
exemplu: placi care suporta numai ddr3
http://www.pcgarage.ro/......orie-ddr3/
Sunt si placi care au sloturi de memorie de 2 feluri, de exemplu ddr2 si ddr3, insa nu se pot folosi simultan ambele tipuri de memorie: se pot folosi fie numai memorii ddr2 in sloturile ddr2, fie numai ddr3 instalate in sloturile ddr3
http://www.pcgarage.ro/......-sau-ddr3/
Pentru a vedea exact ce memorii suporta placa de baza, se citesc specificatiile placii respective.