| Cotori a întrebat:

, eu am un laptop. deci merge totul dar cand il pornesc ecranul este negru, iar cand luminez cu lanterna peste display se vede totul, oare ce ar trebui sa fac?

Răspuns Câştigător
| Catalin_Laurentiu_Claudiu_1972 a răspuns:

Probabil s-au ars ledurile care ilumineaza Diplay-ul (backlight). Toate ecranele TFT au un sistem de iluminare. Ar trebui sa il duci la un service sa vezi daca se mai poate repara, daca nu trebuie inlocuit diplay-ul cu totul. Daca laptopul este mai vechi cauta la dezmembrari... (okazii, etc)

3 răspunsuri:
| DeyCj a răspuns:

Ce laptop ai?
Ca informație generală ar trebui ca din tastele cele marcate cu albastru să ai simbolurile de luminozitate.Acele taste se acționează cu butonul Fn, asta dacă știi că ai instalat driverii de imagine și hardware-ul este ok.Succes

| Cotori explică:

O sa verific ledurile, sau ce a zis lupu. daca nu merge atunci o sa caut pe net dezmembrari

| CMV1994 a răspuns:

Daca display-ul tau este LCD nu ai leduri. Ai neoane, ori s-au ars neoanele ori s-a dus invertor-ul. Ambele se pot schimba daca gasesti pe cineva sa-si piarda timpul ca la service nu. Iti vor recomanda un alt display. E mai simplu pentru ei. Daca ai iluminare pe Led-uri atunci ori s-au prajit ceea ce e prea putin probabil deoarece au o durata de viata foarte mare ori e o problema pe placa de baza, poate fi vorba de o dioda sau o rezistenta, o nimica toata pentru un electronist. Deci nu-i mare bai, se rezolva la service.