O sursa mai calitativa de 850-1000W ar trebui sa fie suficienta din punctul meu de vedere.
Sa te uiti si la preturi, am observat ca in gama asta de putere 850W-1000W-1200W sunt diferente mici de preturi, 100 - 200 de lei, in functie de producator.
Daca e un build nou si acum doresti sa cumpere componentele te poti uita si la generatia 5xxx de la Nvidia si la seria Intel Core Ultra, ma gandesc ca daca tot investesti o suma asa mare, macar sa ai ultimul hardware disponibil de pe piata.
Pai foloseste si tu un calculator de ala de pe net. Asa la prima vedere as zice ca un 750 W cinstit, macar un Gold, daca nu Platinum, face toti banii. Voila - 10 ani garantie, certificare Platinum, full modulara - https://www.pcgarage.ro/surse/be-quiet/power-zone-2-80-plus-platinum-750w/
E super faina configurația. Bravo Man! Nu m-aș duce peste 1000 că nu e cazul. Seriile 4 și 5 au GPU/VRAM power consumption friendly. Consuma mult mai puțin decât un rtx 3080 de ex. Colegii au răspuns bine. Un Gold e ok. Nu ai 128 GB RAM nici placa video sugativă. Bafta și tine-ne la curent.
Una de 850W e arhisuficienta daca nu faci OC manual si daca nu ai de gand sa pui RTX 5090...
Important e sa fie de la un brand cu traditie in construit surse (Seasonic, Corsair, Cooler Master, Phanteks, EVGA, Silverstone, Antec, Be Quiet, ASUS).
Eventual MSI, Thermaltake sau Chiftec (la modelele ieftine sunt cam varza, la cele premium sunt ok).
Prima data am vrut sa merg pe un 3080ti dar dupa m-am razgandit si am zis 4080 e mai bun, dar pentru build-ul asta mi s-a recomandat 1200w pe sursa dar mie personal mi se pare prea mare d-aia am zis sa cer si alte pareri de la persoane mai "calificate" decat mine
Eu am un 3080 black ultra mult peste 4060. Dar după ce am băgat vreo 15 mii am zis că nu mai merg pe seriile 4-5 că oricum s-au oprit din develop, și vor merge mai departe cu ceva cu arhitectura noua de la 0. Așteptam. Mai tu bine înțeles că faci cum crezi. Am un sistem similar cu al tau diferența e un CPU i5 dar de 14600k, RAM mai mult, stocare mai puțin, coollere arctic etc, alte jucării prin el și am un 750w. Placa poate papa 389w max, dar nu merge niciodată la nivelul asta. Am micromotor de 3" care monitorizează permanent starea sistemului. E mediu bun pentru ce am nevoie.