| CoconutPete a întrebat:

Salutare,

Am si eu o intrebare poate cam stupida. Am cumparat recent un microfon (Trust All-round Microphone), dar cand il conectez la laptop, pe care am windows 7, imi taie sunetul de la boxele laptopului. L-am testat, am inregistrat ceva, am scos microfonul si de inregistrat merge bine, dar eu am nevoie sa vorbesc la el pe Teams/ Skype/ Zoom sa ma auda ceilalti mai bine, dar si eu sa ii aud pe ei.

Cum fac? Am o singura mufa la laptop de microfon.

Multumesc

9 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"am o singura mufa la laptop de microfon" - se pare că aia e combinată căști/microfon, d-aia suprimă dif-urile

| DoarBogdan a răspuns:

Daca conectezi microfonul si te asigur ca se aude prin el, pornesti o melodie, apoi mergi in Control Panel, dai la Sound, dupa la Playback, unde se vede sunetul (bara verde) ca pulseaza? Si cate dispozitive ai acolo? Daca iti apar castile si Speakers poti incerca sa dai pe Speakers (sau poate are o alta denumire, in general este un icon cu o boxa), click dreapta si apoi "Set as Default Device".

Merge?

| DoarBogdan a răspuns (pentru DoarBogdan):

A... si pe langa asta, trebuie sa te asiguri si pe Teams sau ce mai folosesti, ca ai selectata sursa de iesire.
Cum pe Teams poate pare mai aiurea, sa luam acest caz big grin Dai click pe poza ta din dreapta sus (de langa butonul de iesire) si apoi mergi la Settings. De acolo in stanga selectezi Devices. Dupa la "Speaker" ce ai? Ar trebui sa vezi castile acolo si inca o denumire. Apasa pe a doua.

Sper ca te-am ajutat ^_^

| CoconutPete explică (pentru DoarBogdan):

Apare acolo boxa, pulseaza bara verde, este pe defaul device. Microfonul imi apare la Recording, unde tot default device este

| DoarBogdan a răspuns (pentru CoconutPete):

Este si pe Default communication device?

| nicu991 a răspuns:

Daca este mufa combo casti/microfon asa cum ti-a spus deja @sierra1 atunci iti v-a trebui un adaptor de genul acesta https://www.emag.ro/......DWLRCQBBM/

| CoconutPete explică (pentru nicu991):

Am si mufa de asta, dar tot nu reusesc sa il configurez

| nicu991 a răspuns (pentru CoconutPete):

Cu mufa conectata merge microfonul? Pe iesirea de casti ai conectat ceva? Poate laptop-ul tau intrerupe fizic iesirea catre difuzoarele interne, altfel e posibil sa fie de la drivere. Eu unul am avut batai de cap cu driverele Realtek HD audio pe windows 10.
Cel mai bine probezi cu o pereche de casti de telefon cu microfon incorporat daca ai mufa jack de tip combo audio out/mic.

| CoconutPete explică:

Cand microfonul este conectat asa arata:
https://ibb.co/2d5mhf5