anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

as vrea sa invat programare(in orice limbaj)ideea e ca eu habar nu am de asa ceva! Poate cineva sa imi dea o sursa de informare sau ceva unde sa invat si eu asa ceva?big grin

31 răspunsuri:
| AlexCrb a răspuns:

Gasesti de cumparat (sau online) tot felul de carti de programare. Recomand sa inveti C++ pentru ca inca se foloseste in multe situatii si e printre cele mai usoare. Cauta o carte care sa contina si psudocod. E mult mai usor sa inveti un limbaj de programare daca stii pseudocodul intai.

| Kanghu a răspuns:

@robi92filip Are m0x destul dreptate, nu trebui sa il subestimezi. El foloseste un limbaj adecvat de limba romana iar tu folosesti limbajul de "internet". De asemenea are si mai multa experienta ca tine. Daca vrei sa inveti programare trebuie sa fii serios. Si m0x, nu ai nevoie neaparat de un indrumator, eu am invatat fara.

| anonim_4396 explică (pentru Kanghu):

Lol.de unde stii tu cate experienta are m0x?laughingasa pot sa zic si eu ca de fapt am pus aceasta intrebare de plictiseala cand de fapt eu sunt un programator experimentat care lucra pentru Microsoft,google,Apple, facebook etc, blablabla! sa fim seriosi oricine se poate crede un zmeu in fata monitorului

| m0x a răspuns:

Pe www.mergilascoala.ro era ceva

| anonim_4396 explică (pentru m0x):

Bravo,esti unu la un miliard! Asa prost ca tine...mai rar!

Deci chiar mi-e mila de astia ca tine...

| m0x a răspuns (pentru anonim_4396):

Si ai gresit.sunt unul la 6982342523

| Kanghu a răspuns (pentru m0x):

Daca ai vrut sa faci aluzie, adica sa invete programare mergand la scoala, te inseli amarnic. Ceea ce faci tu la scoala este un standard de pe vremea lui Ceasca', intr-un compilator arhaic. Nu inveti foarte multa programare, decat cateva features din C/C++/Pascal, restul fiind o amestecatura de algoritmica si matematica.

@robi92filip add kanghu_628 si te pot ajuta daca vrei.

| m0x a răspuns (pentru Kanghu):

Pentru a putea intelege principiile programarii are nevoie de un indrumator.presupun ca profesorii de informatica au facultatea de domeniu. spun si eu asta.ca student de anul 2 la informatica

| anonim_4396 explică (pentru Kanghu):

Lasa-l me m0x ala ca ii prostlaughing)...ti-am dat add!

Poate chiar tu esti hacker-ul care a spart server-ul de la armata "lu' americani" (si ce-a mai spart ala pe acolo) si astepti sa te veneram ca pe un zeulaughing)...get lost!

| m0x a răspuns (pentru anonim_4396):

Me nu e cuvant romanesc.cine-i prostu.tu vrei sa inveti limbaje de programare si nu-l stii pe cel pe care-l folosesti zilnic crezi ca crearea unui program este acelasi lucru ca si datul cu pumnul in tastatura si asteptarea unui rezultat valid. daca da.mai bine nu te apuci de meseria asta.asa ca mai bine incearca sa inveti asta fara ajutor specializat.sa te vad daca reusesti.

Mai nou esti si profesor de limba romana...interesant!
Mai uimeste-ne cu intelepciunea ta! ca doar esti student in anul 2 la informaticalaughing)

Si stai linistit! mai stiu cateva personaje pe care nu ii baga nimeni in seama in real life, iar pe net ei sunt lord of the rings!(daca stii de unde am scos fraza asta laughing )

| m0x a răspuns (pentru m0x):

Tu esti persoana care a intrebat lucruri idioate...nimeni nu poate sa-ti spuna cum sa ionveti un limbaj de programare daca tu nu ai baza...sau daca tu nu esti pasionat de aceste lucruri.asa ca trebuia sa te astepti la anumite raspunsuri

Bai nu ma intelege gresit chiar nu am treaba cu tine da tu esti prost rau ma baiatule.
1.crezi ca daca nu eram pasionat pueam intrebarea aici fortat de cineva?
2.ma scuzi da am uitat ca tu esti student in anul 2 la informatica si te-ai nascut cu bazalaughing))ma apuc de pescuitlaughing

| m0x a răspuns (pentru m0x):

Relativ la lord of the rings pe net si nimeni in real life ...sa stii ca ma pregatesc sa devin un programator. daca ai de gand sa inveti un limbaj de programare ar fi bine sa devii serios.tu esti acea persoana care ai intrebat pe internet in loc sa intrebi la momentul propice in "real life "

Intr-adevar,oricine are dreptul sa fie prost...dar tu abuzezi de acest privilegiu!

| Abandoned2 a răspuns (pentru Kanghu):

Pai si alea trebuie sa le stii, chestiile alea de baza(standarde ce raman inca valabile). Iti vor fi de mare ajutor pentru tot restul vietii. N-are importanta ca inca se face programare in Borland Pascal/C++, ci gandirea algoritmica pe care ti-o dezvolti. Asta e esential. La un liceu de mate-info intensiv se invata informatica cel mai elegant daca te tii de treaba. E cam dificil, ba chiar imposibil pentru majoritatea elevilor sa invete singuri programare(excluzand programarea Web). Cartile din librarie nu-s la fel de eficiente pentru model didactic ca 4 ani de informatica de liceu.
O cartulie din aia o parcurgi in maximum cateva saptamani si obtii o experienta minima. Pe cand ala care a facut 4 ani de liceu acelasi lucru...tu crezi ca e doar o deficienta a invatamantului romanesc pentru ca se merge mai lent? Poate, dar se merge mai bine, mai sigur, iar experienta e inzecita cel putin!

| anonim_4396 explică (pentru Abandoned2):

Sincer nu cred...eu in liceu n-am facut informatica foarte putin...desi eram la intensiv!

| Abandoned2 a răspuns (pentru anonim_4396):

Vorbesti serios? E chiar imposibil. Sa fi frecventat un liceu cu profil de mate-info intensiv si sa nu stii ce e aia programare...imposibil! Ce liceu, in ce localitate? Cum sa nu va invete deloc programare? Evident ca nu are cum sa fie un liceu cu prestigiu, dar totusi... ceva acolo, dar nu nimic!

| anonim_4396 explică (pentru Abandoned2):

Nu mai conteaza acumlaughing...mersi de idei...cat despre JustMe, mi s-a parut ca face pe smecherul de aceea m-am legat de el!

| anonim_4396 explică (pentru ametitul):

Php e programare webbig grin...de marplo n-am auzit! am sa ma uit! multumesc!happy

| ametitul a răspuns (pentru anonim_4396):

"as vrea sa invat programare(in orice limbaj) "... marplo e un site foarte reusit. Nu ai pentru ce si succes!

| Purec a răspuns:

Http://docs.python.org/tutorial/ daca stii putina engleza. Altfel nu prea ai sanse, majoritatea lucrurilor nu se invata in scoala din pacate. Bafta multa. incepe cu python.e cel mai bun daca vrei sa incepi sa inveti.

| anonim_4396 explică (pentru Purec):

Engleza stiu...da programare balaughingo sa incerc sa invat cat mai mult!, Multumesc

| Purec a răspuns (pentru anonim_4396):

Bafta. Daca sti engleza si te ti de treaba ai toate sansele sa reusesti. citeste si pe aici cate ceva http://incearca.ubuntu.ro/ e un drum lung pentru a face programare.dar daca esti pasionat si ai timp pentru a invata este perfect. Ti-as recomanda si ce sa faci dupa ce inveti cum trebuie python dar sigur ai fi tentat sa sari anumi pasi asa ca ma limitez aici. instaleaza si ubuntu si sa ai bafta si nervi tari :)

| JustMe3120 a răspuns:

Ce sa programezi>? "as vrea sa invat programare"

| anonim_4396 explică (pentru JustMe3120):

Lol! cred ca ai gresit sectiunea.Ai vreo treaba cu tehnologia?

| Abandoned2 a răspuns (pentru anonim_4396):

Scuza-ma, ca te intrerup si eu din impertinentele tale, dar toti oamenii astia de care te-ai luat nu ti-au zis nimic gresit. Pana si primul user, JustMe3120, te-a intrebat bine. Ce vrei sa programezi? Exista n-spe mii de tipuri de programare si paradigme de programare, de la programare orientata hardware(descriere hardware:Verilog, VHDL), programare orientata pe procesor, microcontroler(assembler), programare orientata pe obiecte(Java pentru Desktop/Mobil, etc.), programare procedurala(clasica) in C/C++/Pascal, etc.; programare Web(PHP, ASP, Javascript, HTML, etc.), etc. etc. si de mii de ori etc. Nu cred ca m-am exprimat destul de corect adineauri, academic vorbind, dar am facut-o ca sa intelegi tu mai bine.
Depinde de tine ce vrei sa faci cu programarea. Ce ai in plan? Pentru ce vrei s-o inveti?
Daca vrei sa o iei cu inceputul inceputurilor, adica ce fel de programare se invata pretutindeni in scoli, pentru prima oara, cumpara-ti o carticica de C/C++ pentru incepatori dintr-o librarie si parcurge-o cu dedicatie. Pe net e incomod sa citesti. Mai bine cumperi acolo o carte, facuta chiar de profi de info din Romania. Iti va fi mult mai usor. Iti recomand IDE-ul DevC++ de la Bloodshed pentru ca e ceva mai eficient sub Windows, decat IDE-ul vechi de la Borland, sub DOS. Trebuie sa incepi cu baza acum, ceva care sa-ti formeze gandirea algoritmica, aia inseamna programare.
Sa inteleg ca ai terminat liceul daca esti nascut in '92. Si nu te-ai gandit acum ani buni sa dai tu la un liceu de mate-info? Ti-ai descoperit acum o noua pasiune? Nasol. E mai greu sa inveti singur. Nu e imposibil, dar mai greu.