| Sawarekh a întrebat:

Salutare, azi vin cu o mica urgenta, a trecut 1 luna si nu imi incaseaza banii!

Deci situatia e in felul urmator, m-am "angajat" fara contract, intr-o agentie de Web Design si Graphic Design, imi place ce fac, totul e nice, insa ma trezesc ca a trecut 1 luna si nu am vazut nici un ban.

Mentionez ca i-am spus ca am SRL, el a cazut de acord sa-mi faca plata pe firma, problema este ca mi-a spus ca e nevoie de semnatura digitala si de 1 saptamana si ceva imi zice ca trebuie sa rezolv cu anaf-ul, se da mereu ocupat ca sa ma ajute.

Este adevarat ca poate sa-mi vireze banii doar cu semnatura digitala?

Daca nu, oare exista alte modalitati sa-mi de-a bani din firma?

Mentionez ca eu inca lucrez pentru el ( de acasa ) finalizez un proiect in momentul de fata, mi-a spus ca rezolvam cu banii saptamana viitoare...

Ce este de facut in cazul asta?

5 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Da, in relatiile B2B nu se pot face plati fara eFactura.
Tu fiind cel care emiti factura trebuie sa o urci in eFactura lucru care nu se poate fara semnatura digitala. Totusi fiind un SRL ar trebui sa ai un contabil care ar putea detine semnatura digitala si sa iti faca eFactura.

Nu, legal nu este alta modalitate sa te platesca fara eFactura.

Iar obligatia de iti face semantura digitala e doar a ta, nu are el cu ce sa te ajute.

| Sawarekh explică (pentru suntserios):

Salut, am inteles ca se poate si cu semnatura normala fara nici o problema.
Eu trebuie sa-i trimit un contract, il semneaza si imi poate vira.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Sawarekh):

Ma repet, nu se poate plati o factura b2b daca nu este inregistrata in eFactura. Punct.

Legea nr. 296/2023

Se extind obligațiile de transmitere a facturilor emise în sistemul național privind factura electronică RO e-Factura

Începând cu data de 1 ianuarie 2024, operatorii economici - persoane impozabile stabilite în România, indiferent dacă sunt înregistrați în scopuri de TVA sau nu, și operatorii economici - persoane impozabile nestabilite în România, dar înregistrate în scopuri de TVA, au obligația să transmită facturile emise pentru livrările de bunuri și prestările de servicii impozabile în România, efectuate în relația B2B, în sistemul național privind factura electronică RO e-Factura („sistemul RO e-Factura"), indiferent dacă destinatarii sunt sau nu înregistrați în Registrul RO e-Factura.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Sawarekh):

Si inca odata, ai SRL clar ai contabil si el te poate lamuri exact

| Frank51 a răspuns:

Ai un contabil care e obligat să-ți explice ce ai de făcut, prin mâna lui trec toate facturile și încasările deci ar fi cazul să-l întrebi.