| Sawarekh a întrebat:

Salutare. ce imi recomandati pentru a trece de la contract CIM la alta modalitate in care pot beneficia de o suma mai mare de bani?

SRL sau PFA? Care varianta ar fi mai oke pentru domeniul in care activez ( UX & UI Design si Graphic Design ) In viitor Web Design.

Ideea este ca imi pare ca statul imi i-a multi bani si nu am ajuns la salariu acela care sa ma simt eu confortabil, sa imi permit sa plec cand doresc, sa cumpar ce doresc, etc.

Nu asta e viata pe care o doresc, eu doresc o viata mai meritocrata.

Asadar nu vreau sa radeti de mine, dar trebuie sa incerc sa fentez statul pe cat posibil, in limita legalitatii, deci as vrea sa ma bag pe alta forma in care sa am posibilitatea sa am un venit mai mare.

Astept niste pareri, Multumesc!

Răspuns Câştigător
supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Ramai pe CIM laughing)). Fentezi statul cand ai o afacere fizica, unde poti sa te prefaci ca uiti sa folosesti casa de marcat, nu cand ai de facturat serviciile. Sau tu crezi ca in corporatii/agentii se lucreaza la negru? Lol! Iti rad in nas si nu te mai contacteaza daca iti cer factura si tu vii cu floricele. Iar reputatia ta e importanta cand esti independent. PFA ai putea incerca in paralel cu jobul, dar tu pari foarte confuz in legatura cu propriul domeniu din intrebarile anterioare, nu are sens sa renunti la un salariu stabil, mic asa cum e el, ca sa alegi instabilitatea, mai ales cand scopul tau e sa ai mai mult. Degeaba ai 2 lei in plus (asta daca te pricepi sa atragi clienti, sa comunici cu ei, sa duci proiecte la bun sfarsit), daca nu ai concedii platite, pensie etc. Nu compenseaza acei 2 lei stresul, birocratia, siguranta sociala. Platesti cat contribui. Si daca nu contribui? Ce faci?
Ai deja un portofoliu de posibili clienti? Esti cautat pe piata muncii, primesti oferte des? Ai garantia ca o sa ai proiecte constant? Mi se pare o iresponsabilitate sa deschizi orice in anul curent, cand exista atatea schimbari, dar in locul tau as alege PFA, pe SRL ai mai multe cheltuieli, impozitarea e diferita, e greu daca esti singur, esti obligat sa ai (si sa platesti) contabil si e cam necesara si echipa de consultata. Succes!

1 răspuns:
suntserios
| suntserios a răspuns:

O luam de la capat cu aceeasi discutie ca anul trecut?
Pai nu ai deja SRL, nu ai vazut ce inseamna etc etc etc?

Întrebări recente