| Cristi599 a întrebat:

Salutare TPU, am si eu un pc cu sistem de operare Ubuntu. Am net de la RCS RDS (conexiune pppoe, adica). Cand vreau sa ma conectez la net nu pot. Am verificat datele de enspemii de ori, dar nimic.
Funda celui ce ma ajuta!

6 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Salut! Prin ce te conectezi la net? Ai router? Că daca da nu e de ajuns sa bagi parolele care le ai primit de la rds odata cu instalarea netului, tu trebuie sa setezi roterul( asta daca ai router) daca nu ai router si te conectezi direct pe fir, fii atent la parole si username, scrie le cu atentie, că daca gresesti o literă sau o cifră nu te poti conecta, vezi cablul de internet, sa fie bun, sa nu ai mufe rupte, cablu intrerupt undeva pe traseu, verifică tot. Succes si revino cu detalii sa vede m ce ai reusit.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Instaleaza ti windows xp lasa ubuntu

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cum te conectezi la net? Arata-ne ceva capturi de ecran sau descrie ce faci!

| Cristi599 explică (pentru anonim_4396):

Pai de acolo de la iconita aia de wireless dau pe rcs rds, "se cauta" conexiunea, si peste cateva secunde imi zice "You are now offline.". Totul este bagat in unitate, useru si parola sunt corecte.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Deschzi terminalul, scrii sudo gedit /boot/grub/grub.cfg

Enter

Ar trebui sa se deschida spre editare grub.cfg si cauti linia de boot unde adaugi argumentul pci=nomsi

Linia de boot contine ceva de genul ro quiet splash. La aceasta linie adaugi pci=nomsi

Salvezi fisierul grub.cfg, dai restart si apoi faci conexiunea rds cu sudo pppoeconf din terminal sau folosind utilitarul de networking din bara de task.