| NumeleluiHora a întrebat:

Salutare TPU ma puteti ajuta va rog frumos deoarece am aflat cum as putea sa imi conectez imprimanta la router, insa este o mare problema.Din experienta mea am nevoie sa activez WPS iar cand o fac imi arata cu roșu.Ce aș putea sa fac?

3 răspunsuri:
| InOrOut a răspuns:

Conectați-vă la o imprimantă fără fir:
Pe imprimantă, țineți apăsat butonul Wireless timp de cinci secunde sau până când lumina începe să clipească...
În interval de două minute, țineți apăsat butonul Wi-Fi Protected Setup (WPS) de pe router până când începe procesul de conectare.

Bula
| Bula a răspuns:

Nu ai nevoie de WPS.
In functie de imprimanta, sunt 2 posibilitati de conectare cu cablu, prin router:
1. Cand configurezi imprimanta pe calculator, alegi conectarea prin retea si imprimanta va fi identificata in mod automet (router-ul trebuie sa furnizeze "identificare automata de IP pentru aparatele conectate)
2. In router inscrii manual IP-ul imprimantei (IP fix), pe portul de iesire dorit, dupa care (in caz de configurare corecta si comunicare) calculatorul va recunoaste imprimanta. Aceasta metoda are dezavantajul ca va trebui sa faci re-configurarea router-ului de fiecare data cand schimbi conectarea la alta mufa de iesire din router

Imprimantele moderne (care au si conexiune Wi-Fi) conectarea imprimantei se face prin apasarea butonului de imperechere de pe router, cand imprimanta este pornita (la unele imprimante trebuie sa apesi anumite combinatii de butoane/taste in timpul imperecherii).

Citeste si manualul imprimantei, referitor la conectare!

| marinaru777 a răspuns:

Daca spui si modelul de imprimanta e ceva dar poti da jos de pe google manualul de la imprimanta si acolo iti arata exact cum sa faci.