| GherghelDaniel a întrebat:

Se poate conecta un microfon de statie audio la un calculator? Mentionez ca am cumparat un microfon wireless si cand il conectez la pc prin intermediul unei mufe, primesc o eroare la pc... Multumesc, dau funda pentru cel mai explicit raspuns.

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Nu, se numeste "electret".
Este microfon cu condensator, bazat pe principiu de capacitate electrica variabila (de la sunet). Se vand incapsulate si cu un mic amplificator, care trebuie- si se alimenteaza prin cablul de semnal a microfonului.

Microfonul dinamic (cu bobina in camp magnetic) da semnal mai "curat", dar mult mai slab, iar amplificarea se face specific.

5 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Cu ce mufâ il conectezi daca este wireless?

| anonimg a răspuns:

Un microfon wireless nu poate avea în el echipamentul necesar pentru ca să suporte legarea unui cablu de microfon.

Bula
| Bula a răspuns:

Exista doua tipuri de baza la microfoane:
- microfoane dinamice, electromagnetice (inversul difuzoarelor), care contin doar o bobina de sarma
- microfoane cu condensator, capacitive (electret) care contin doi electrozi paraleli, izolati intre ele, care au si un amplificator suplimentar incorporat

Calculatoarele, telefoanele si multe alte echipamente de sunet ne-pretentioase sunt construite pentru a fi conectate la microfon electret. Aceste microfoane necesita alimentare (curent) din amplificator, pe care il primesc prin cablul de conectare (acelasi prin care circula si semnalul de sunet spre amplificator).

Echipamentele hi-fi pretentioase (de studio sau alte ocazii speciale) folosesc microfoane dinamice. Fiind "doar" o bobina de sarma (exprimat simplificat happy ), acesta nu se poate conecta in locul unui microfon electret, fiindca scurtcircuiteaza tensiunea de alimentare din mufa.

Ca urmare, cumpara-ti un microfon electret ieftin (oricare) destinat calculatorului si va functiona.

| GherghelDaniel explică (pentru darrio2007):

Scuze ca nu am precizat: microfonul are propriul lui sistem de wireless (adica are o statie cu care interactioneaza wireless) si se conecteaza la statia audio prin mufa aceea mare (groasa), mufa este mono.

| GherghelDaniel explică (pentru Bula):

Multumesc mult pentru informatii, doar o scurta rugaminte ca nu am inteles, te rog reformuleaza,, electret", intuitiv eu am inteles ca ai vrut sa scrii,, electric", ok?