| Ionut659 a întrebat:

TPU îmi spune cat ar costa un pc cu 1T, 8gb ram, nVIDIA gt 530 și cu un amd a8 3800 whit radeo hg graphic 4 core?
Peste sau sub 800 lei? Se merită? Ce ar duce?

7 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

Sub 800, e o pocnitoare configuratia aia.

| marinaru777 a răspuns:

Pt jocuri ia ceva cu hdd ssd altfel merg greu.

| jj7700 a răspuns:

Poate costa de la nimic la cateva sute de lei, depinde de necesitatea celui care il cumpara. In orice caz, mult sub 800 lei. Toate componentele enumerate sunt depasite moral, avand aproape 10 ani vechime ca tehnologie si fiind componente ieftine, aproape de cel mai jos nivel chiar si la vremea lor.

In materie de ce ar duce: browsing usor (YouTube sau Netflix maxim 1080p), aplicatii office de tip Excel/Word si jocuri 2D simple sau jocuri 3D din anii 2000 pana prin 2012-13 daca vrei sa te joci la rezolutie mica cu setari joase de calitate. Poate fi si un PC bun pentru a invata sa programezi. In rest, nu te astepta sa duca videconferinte cu zeci de apelanti sau muliple programe deschise simultan - procesorul e prea slab si era slab si acum 10 ani.

Orice poti cumpara nou pe piata acum de la un vanzator respectabil va fi mai performant si nu mult mai scump de 800 lei. Nu recomand sa cumperi acel PC, daca asta te interesa.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru jj7700):

Hai breh, ca nu e chiar asa. Daca ar avea o placa video okish nu ar fi rau. Eu am avut un i3-2120 pana acum cateva luni, am pastrat placa de baza, am infipt in ea un i5-3570S. Cit multitasking a vazut i3-ul ala, nu am cuvinte sa iti explic. Chiar si procesoarele mai slabe se comporta ok daca sunt intr-un sistem bine balansat - eu am inca din 2012 SSD, de la inceput l-am avut cu 8 GB de memorie, placi video a vazut vreo 4, inclusiv o perioada cu integrata.

| jj7700 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

I3, chiar si de generatia 2 e net superior procesorului ala AMD. E in esenta un procesor pentru sisteme multimedia si nimic mai mult. Generatia pre-Zen la AMD a fost foarte slaba, cu instructiuni pe ciclu la aproape jumatate din ce face un i3 din 2011. Comparativ cu un procesor modern entry-level, e extrem de slab. Uite aici comparatie cu i3-ul tau: https://cpu.userbenchmark.com/......227vsm7059

Vorbim de +70% single threaded intre AMD si i3. E aproape la fel de mare diferenta ca intre un Sandy Bridge (ce ai avut tu - generatia 2) si un Comet Lake (generatia curenta - 10).

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru jj7700):

Ei, hai sa nu exageram. Nu ca as fi fan AMD si am Intel - ceea ce e adevarat - ci pur si simplu ca nu e chiar asa de slab. Si integrata de pe ala sterge pe jos cu cea din i3-ul meu (fostul, chit ca inca nu l-am vindut) sau din i5-ul actual. Intel mai mereu au fost peste AMD la single-threaded stuff. Eu unul am avut inainte un X2 4200+ pe care l-am overclockat de i-au sarit mucii, aveam o latenta mai buna la memorii decat ai si acum in AIDA la orice procesor (am avut si un kit de memorie dat naibii, A-Data Vitesta cu cipuri Micron D9). Ideea e ca single threaded e cam la sto benchmarkingul, fiindca mai tot timpul faci multitasking...winking

| Alecell a răspuns:

Costa mult peste 800 de lei, Intel core este un procesor mai bun, nu merita doar daca este pentru ceva anume(gaming, editat, etc)