| Ion1989 a întrebat:

Undeva la o casa tin niste animale inchise si trebuie sa merg in fiecare zi ca sa le deschid usa sa iasa afara, o incuietoare smart lock am gasit, aia doar incuie si descuie, nu exista nicio metoda prin care sa poti misca usa de la distanta de la vreo 5 km prin internet,
printr-o aplicatie? Sa se miste usa ca sa poata iesi animalele afara

5 răspunsuri:
| IL0VEDINER0 a răspuns:

Nu. Dar poti sa prinzi cu un material elastic usa si peretele lateral. Astfel, cand descui usa, materialul elastic va deschide usa. Exista si metoda cand iti iei usa cu senzor sau usa facuta pe comanda ca usile smart pentru garaj, dar nu cred ca merita investitia

| LPCTSTR a răspuns:

Totul e posibil daca stii cum sa le faci. Pentru miscatul usii iti trebuie un motor (viteza redusa, cuplu crescut) si un mecanism de-a o deschide: cel mai usor ar fi sa ai un arc legat de usa ca sa se deschida si o sfoara legata de partea opusa ca sa o tragi sa o inchizi.
Detalii insa nu-ti pot da, pentru ca asa ceva am vazut numai in afara, iar aia isi programeaza totul singuri.

Totusi, in 99% din cazuri o conexiune la internet este prea mult. As zice ca dupa ce rezolvi motorul si arcul, e infinit mai usor sa gasesti ceva temporizator care:
1 dimineata la ora x cand vrei sa dai drumul la gaste va alimenta motorul sa desfasoare sfoara iar arcul va trage de usa
2 noaptea la ora y vei alimenta motorul in directia opusa ca sa traga de usa (de asta ai nevoie de motor cu cuplu mare)
Si zic ca nu ai nevoie de internet pentru ca ce-ti mai lipseste este un intrerupator astfel incat cand usa ajunge in tocul usii, curentul sa fie taiat ca sa nu traga motorul prea tare de franghie si sa o rupa.
Relativ la temporizator, in America exista cutii pe care le bagi in priza si le poti programa cand sa inchida circuitul si cand sa-l deschida. Mai mult de atat nu pot sa-ti zic, ca sunt gramezi intregi de variabile pe care eu nu le stiu.

Aia de mai sus a fost varianta usoara, a doua varianta e sa gasesti un programator, iti cumpara el un microcontroller si se ocupa el sa programeze temporizarea si cat si cate revolutii sa faca motorul pana inchide usa si nu rupe sfoara.

| Ion1989 explică (pentru LPCTSTR):

Sa misti usa printr-o aplicatie de pe telefon de la distanta

| Ion1989 explică (pentru LPCTSTR):

Nu stiu daca se poate asta este mai mult penteu garaje, pe net zice ca daca o pui la o usa simpla de lemn cica merge, cica se deschide usa

https://www.emag.ro/......DZL2WK3BM/