| dRsClaud a întrebat:

Vreau sa imi schimb pc-ul si sa imi fac alt pc dar sa imi iau componente separat asa ca eu m-am gandit sa imi iau un procesor Intel Core I3 540, dar nu stiu ce placa de baza si procesor mi-ar trebui, pe placa de baza sunt dispus sa dau in jur de 400lei iar pe placa video 500lei si daca pot pune o placa video nvidia geforce pe aceea placa de baza si acel procesor, vreau sa specific ca pc-ul il fac pentru jocurile noi

2 răspunsuri:
| AlexStanica a răspuns:

Ce sfat pot sa iti dau eu:
1. placa de baza este extrem de importanta - ia o marca buna, Asus, gigabyte, Intel.
2. nu e suficient sa ai cpu si video bune, trebuie sa aduci si ram-ul si hdd si placa de baza la un nivel cu ele.
3. core i3 este un cpu pe socket LGA1156, deci iti trebuie o placa de baza (mobo) cu LGA 1156 de ex Asus P7H55-M sau GA-H55M-S2.
4. nu poti folosi memoria veche (DDR2) pe aceste placi (care vor DDR3)
5. studiaza putin despre fiecare componenta inainte sa cumperi, vei descopri eventuale probleme pe care l-au avut altii
6. nu ti-l asambla singur, decat daca esti in tema!

| dRsClaud explică:

Da am inteles deci placa de baza Asus P7H55-M si 2GB ram ddr3 deja am comandat dar as mai vrea si o placa video geforce pana in 500 lei ce mi-ati recomanda?