| theonlyonexx1 a întrebat:

In cate zile se deblocheaza un iphone 5 luat de la Vodafone?

Răspuns Câştigător
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

NU este o "regulă" exactă...

Mai ales acum, în perioada sărbătorilor sunt puţine şanse să rezolvi urgent.

Apoi, DEPINDE unde îl duci la decodat...

Dacă e luat de la Vodafone Ro, ar trebui dus la ei :
"Se poate decoda sa functioneze cu SIM din alte retele. Trebuie sa mergi intr-un magazin Vodafone cu factura de achizitie si actul de identitate.

"Deblocarea unui terminal achizitionat cu abonament se poate efectua in service-ul autorizat Vodafone sau prin cod de deblocare, taxa fiind de:

-52, 08 EUR ( TVA inclus) daca se doreste deblocarea pana la mplinirea a 12, respectiv 24 luni de la achizitionarea telefonului (perioada contractuala).

-10, 416 EUR (TVA inclus) daca se doreste deblocarea dupa implinirea a 12, respectiv 24 luni de la achizitionarea telefonului.

Pentru deblocarea unui terminal achizitionat impreuna cu o Cartela Vodafone taxa este de 10, 416 EUR (TVA inclus).

Deblocarea terminalelor achizitionate independent de serviciile de comunicatii Vodafone se efectueaza gratuit."
SURSA : https://forum.vodafone.ro/......clnk&gl=ro

Deci, depinde unde îl duci şi în ce perioadă!

| theonlyonexx1 explică (pentru bursuc001):

Telefonul e luat fara abonament din din RO Vodafone azi si mi-au zis ca trimit ei imeiul la deblocare si dureazea cateva zile si apoi il sincronizez cu itune si ar trebuie sa imi arate ca telefonul e deblocat. Ce nu mai inteleg e cum trimit ei imeiul daca telefonul era sigilat cand l-am luat laughing Mersi pentru raspuns apreciez

| bursuc001 a răspuns (pentru theonlyonexx1):

DA, cred că era o "capcană"!

NU au cum să ghicească IMEI-ul dacă telefonul tău era sigilat; deci NU ai ce să aştepţi.

TREBUIE să mergi la o reprezentanţă Vodafone ( preferabil la cea de la care l-ai cumpărat, dar la altă persoană ) cu factura de achizitie si actul de identitate + telefonul, o să-i verifice IMEI-ul ( tastând un cod pe telefon, asta în caz că acel IMEI nu este menţionat pe ambalaj/factură ) şi ar trebui să-ţi dea un cod de deblocare ( pentru acel IMEI ).

Cel mult, eventual, va trebui să aştepţi câteva zile pentru a primi codul de deblocare ( dar ar trebui să-ţi ceară o adresă de e-mail, sau să-ţi ştie nr de telefon ca să-ţi trimită sms cu acel cod )...

NU ştiu să se poată face decodarea direct cu "sincronizare prin iTune".

Oricum, răspunsul CITAT de mine mai sus a fost postat pe forumul OFICIAL Vodafone de unul dintre reprezentanţi ( deci ar trebui să fie mai aproape de adevăr ).

Mersi pentru fundiţă.

Toate cele bune.

5 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat